Karaöz mevkisinde 20 metre derinlikte dalış gerçekleştirdiği sırada karşısında köpek balığını bulan Öncel, sakinliğini koruyarak tedbir amaçlı zıpkınını doğrulttu. Bir süre sonra köpek balığı bölgeden uzaklaşırken, Öncel dalışına devam etti.

"Saldırma Durumu Yoktu"
Sosyal medyada paylaştığı görüntülerin ardından açıklama yapan Osman Öncel, karşılaşmanın bir saldırı olmadığını vurguladı. Öncel, "Gördüğüm tür kum köpek balığıydı. Çok saldırgan ya da agresif bir tür değil. Bana da saldırmadı. Sadece merak ettiği için yaklaştı. Ben de tedbir amaçlı zıpkınımı doğrulttum. Bu bölgede zaman zaman gördüğümüz canlılardan biri. İnsanların videoyu izleyip endişelenmesine gerek yok” dedi.

"İnsan Yerleşiminden Uzak Bir Bölge"
Köpek balığını kıyıdan ve yüzme alanlarından oldukça uzakta gördüğünü belirten Öncel, bölgenin yerleşim yerlerine uzaklığı nedeniyle dalış faaliyetlerini burada gerçekleştirdiklerini ifade etti. Öncel, "Sakin kalmak bu işte çok önemli. Önce üzerimden geçti, izledim. Kameramın açık olmadığını fark ettim. Daha sonra su yüzeyine çıktım ve kıyıya doğru yöneldim. Benden uzaklaşsın diye hareket ettim ancak o da merak ettiği için bir süre peşimden geldi. Bir süre suyun altında dolaştıktan sonra kendi yoluna gitti. Güzel ve unutulmaz bir anı oldu” şeklinde konuştu.
