Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Kültür Sanat | Kütahya-Eskişehir muharebeleri şehitlerini anma töreni gerçekleşti

Kütahya-Eskişehir muharebeleri şehitlerini anma töreni gerçekleşti

Fahrettin Altay Komutasındaki Türk 5'inci Grubunun Şehitleri Törenle Yad Edildi

Fahrettin Altay Komutasındaki Türk 5'inci Grubunun Şehitleri Törenle Yad Edildi

Kütahya-Eskişehir muharebeleri şehitlerini anma töreni gerçekleşti

Kütahya-Eskişehir muharebelerinde Ağaçköy, Ağızören, Aslanlı, Dedik, Duaköy, Kepez, Kızık, Kızılcakaya, Kükürt ve Yakaca köyleri bölgesinde Yunan 3'üncü kolordusu ile savaşa giren Fahrettin Altay komutasındaki Türk 5'inci grubunun şehitleri anıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Hatim Duası okundu.

Cevizdere Şehitleri ve Gazileri Araştırma ve Tanıtım Derneği Onursal Başkanı Adem Öztürk açılış konuşmasında, bölgenin kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunu gereği koruma altına alındığını belirtti. Milli Mücadele dönemi harp sahaları üzerine araştırmaları bulunan Yazar Süleyman Duman da programda yaptığı konuşmada, bölgede yaşananlarla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

A W247106 02

Anma etkinliğine Kütahya Vali Yardımcısı Süleyman Ovalı, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, CHP Tavşanlı İlçe Başkanı Galip Savaş, Cevizdere Şehitleri ve Gazileri Araştırma Derneği Başkanı Tuna İşleyen ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız