Konya'nın tarihi Bedesten Çarşısı Aziziye Camii çevresinde uzun yıllardır çay hizmeti sunan Metin Arslan, iftar ile sahur arasında vatandaşlara közde demlenen lezzetli çayı ikram ediyor.
Semaver altında yakılan odun ve kömür sayesinde çayın lezzeti artıyor ve müşteriler bu keyfi iftardan sahur vaktine kadar yaşıyor. Müşteriler, çoğunlukla içerideki şark köşelerinde veya sokak üzerindeki taburelerde oturarak bakır kazan ve demliklerde demlenen çayın tadını çıkarıyor. Çaylarını yudumlayan vatandaşlar arasında keyifli sohbetler gerçekleşiyor.
Metin Arslan: 'Çayımızın Püf Noktası Közde Demlenmesi'
İftar sonrası iş yerine gelen müşteriler, çayın lezzetinden oldukça memnun olduklarını dile getiriyor. Çaycı Metin Arslan, 'İşlerimiz oldukça iyi, müşterilerimiz buraya gelerek eski Ramazan aylarının verdiği bağlılığı arıyorlar. Biz de onlara bu bağlılığı yaşatmak adına elimizden gelen en iyi çayı sunmaya çalışıyoruz. Çayımızın en önemli özelliği tabii ki közde demlenmesi. Tatlı su kullanıyoruz ve çayın demlenme süresi 25 dakika olduğu için bu eşsiz lezzeti elde ediyoruz. 25 dakikayı aşan demleme süresi çayın acılaşmasına neden olabilir ve bu da lezzetini kaçırabilir' dedi.
Dededen Toruna Miras
Arslan, geçmişte Ramazan aylarında daha yoğun çalıştıklarını belirtti. 'Bu meslek, bana dedem ve babamdan miras kaldı, ben dördüncü kuşağım. Elimizden geldiğince en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Müşterilerimiz buraya sadece çay içmeye gelmiyor, aynı zamanda sohbet etmek ve muhabbet etmek için de geliyorlar. Çay, bu tür sosyal etkinlikleri süsleyen en güzel unsurlardan biridir. Eskiden olduğu gibi Ramazan aylarında da sahura kadar hizmet vermeye devam ediyoruz. Eskiden saat 4'e 5'e kadar açık olurduk. Pandemi öncesi özellikle daha uzun süre açık kalıyorduk' şeklinde konuştu.
Közde Çay Keyfi
Çay içmeye gelen vatandaşlar, iftar sonrası közde demlenen çay içerek sahura kadar vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.