Akdeniz Gerçek | Konyaaltı | Konyaaltı’nda Baba Cinayeti: İndirimsiz Ağırlaştırılmış Müebbet Verildi

Konyaaltı’nda Baba Cinayeti: İndirimsiz Ağırlaştırılmış Müebbet Verildi

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde babasını 5 bıçak darbesiyle öldürmekle yargılanan gence ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde babasını 5 bıçak darbesiyle öldürmekle yargılanan gence ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Konyaaltı’nda Baba Cinayeti: İndirimsiz Ağırlaştırılmış Müebbet Verildi
KAYNAK: Dha

Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi 248 Sokak'taki 5 katlı apartmanın 4'üncü katındaki dairede, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Sekreterliği kadrosundan emekli babası Süleyman Akyol ve üvey kardeşi Buğrahan A. ile oturan Oğuzhan A., şubat ayında babasıyla tartışıp evden ayrıldı.

18 Mart'ta saat 08.30 sıralarında eve gelen Oğuzhan A., kardeşine babasının nerede olduğunu sordu. Babasının evde olduğunu öğrenen Oğuzhan A., daha sonra apartmandan çıktı ve beklemeye başladı.

konyaaltinda-baba-cinayeti-agirlastirilmis-muebbet-verildi-3.webp

"Baba, Oğuzhan'ı Eve Alma"

İşe gitmek için evden çıkıp, babasını telefonla arayan Buğrahan A., kardeşinin bina dışında olduğunu söyleyerek, "Baba, Oğuzhan'ı eve alma" dedi.

Görüşmenin ardından evden çıkan Süleyman Akyol, oğlu Oğuzhan A.'nın yanına gitti. Bir süre konuşup, eve dönen baba-oğul arasında saat 11.00 sıralarında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Oğuzhan A., mutfaktan aldığı bıçakla Süleyman Akyol'un boyun ve sırt bölgesinden 5 yerinden bıçaklayıp evden ayrıldı. Eve gelip, babasını kanlar içinde gören Buğrahan A.'nın ihbarıyla adrese sağlık ve polis ekibi ulaştı. Kontrolde, Süleyman Akyol'un hayatını kaybettiğini belirledi.

konyaaltinda-baba-cinayeti-agirlastirilmis-muebbet-verildi-4.webp

Madde Kullanırken Gözaltına Alındı

Şüpheli Oğuzhan A.'yı yakalamak için polisler çalışma başlatırken kısa süre sonra Öğretmenevleri Mahallesi'nde bir kişinin uyuşturucu madde kullandığı ihbarı yapıldı.

Adrese sevk edilen polisler, ihbar edilen kişinin Oğuzhan A. olduğunu tespit ederek gözaltına aldı. Oğuzhan A.'nın ifadesinde, "Babamla aramızda tartışma vardı. Bunun sebebi de küçüklükten bu yana bana uyguladığı tacizler. Olay günü de babamla konuşmak için eve gittim. Tartıştık, sadece kavga ettik sonra evden çıktım. Ancak cinayeti ben işlemedim, ne olduğunu bilmiyorum" ifadelerini kullandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Oğuzhan A. tutuklandı.

konyaaltinda-baba-cinayeti-agirlastirilmis-muebbet-verildi-2.webp

Suçlamaları Kabul Etmedi

Antalya'da 'Kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklu sanık Oğuzhan Akyol'un, 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamasına devam edildi. Akyol, cinayeti işlemediğini iddia etti ve "Adli Tıp raporlarında bana 'uyuşturucu bağımlısı' denmiş. Ben uyuşturucu kullanmıyorum. Olay yeri kapısının açık ve anahtarın dış kısmında olduğu söyleniyor, ben kapıyı kapatmıştım. Raporda kıyafetlerimden alınan örneklerde kan lekesi olduğu belirtiliyor. Tişörtümde kan lekesi yoktu ve tişörtümü cezaevine giderken giymiştim. 08.51'de maktulle benim konuşarak binadan ayrıldığımız ve yaklaşık 6 dakika sonra tekrar gittiğim ifade edildi. Daha sonra otele geldiğim ve kolumda bir şey fark edildiği söyleniyor ama ben sadece kolumu sildim. Doğal bir durum. Sağlık kontrolümün yapıldığı söyleniyor ama yapılmadı. Tahliyemi talep ediyorum" ifadesini verdi.

Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Verildi

Sanığın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına karar vereb Mahkeme Heyeti, Oğuzhan A.'nın cezasında herhangi bir indirim uygulamadı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız