Antalya Konyaaltı Belediyesi, yerel yönetimlerde dijitalleşme ve tasarruf odaklı çalışmalarına bir yenisini ekledi. Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından tamamen belediyenin öz kaynaklarıyla geliştirilen ‘Konyaaltı Kreşim’ isimli mobil uygulama, kreş ve gündüz bakımevlerinde öğrenim gören öğrencilerin ailelerinin hizmetine sunuldu.

Veliler İçin Kolaylık ve Şeffaflık Sağlayan Özellikler
Yeni nesil mobil uygulama, veliler ile kreş yönetimi arasındaki iletişim ve takibi en üst düzeye çıkarıyor. Uygulama kapsamında ailelerin erişebileceği başlıklar şöyle:
Yoklama ve Günlük Akış: Çocukların okula giriş-çıkış yoklamaları, yemek menüleri ve günlük ders programı takibi,
Sınıf İçi Paylaşımlar: Öğrencilerin sınıf içerisindeki anlık fotoğraflarının görüntülenmesi,
Anlık Bildirimler: Okul duyurularının ve öğretmen mesajlarının doğrudan cep telefonuna iletilmesi,
"Ben Geldim" Özelliği: Velilerin kreşe geliş bildiriminde bulunabilmesi.

Belediye Bütçesine Yıllık 1 Milyon Liralık Tasarruf Katkısı
Dışarıdan hizmet alımı yapılmadan, tamamen belediye personelinin kendi imkan ve yazılım altyapısıyla geliştirdiği bu uygulama sayesinde belediye bütçesinden her yıl yaklaşık 1 milyon lira tasarruf sağlanmış olacak.
Uygulamanın, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın göreve geldiği günden bu yana kurum içinde kararlılıkla uyguladığı tasarruf ve verimlilik odaklı yönetim anlayışının somut bir örneği olduğu vurgulandı.