Akdeniz Gerçek | Konyaaltı | Aşırı Sıcaklar Antalya'yı Esir Aldı: Termometreler 41'i Gördü

Aşırı Sıcaklar Antalya'yı Esir Aldı: Termometreler 41'i Gördü

Antalya'da termometreler 41 dereceyi ölçerken, sıcaktan bunalan vatandaşlar ve turistler serinlemek için Konyaaltı Sahili’ne akın etti.

Antalya'da termometreler 41 dereceyi ölçerken, sıcaktan bunalan vatandaşlar ve turistler serinlemek için Konyaaltı Sahili’ne akın etti.

Aşırı Sıcaklar Antalya'yı Esir Aldı: Termometreler 41'i Gördü
KAYNAK: DHA

Meteorolojik verilere göre resmi hava sıcaklığı 38 derece olarak kaydedilse de, şehir merkezindeki termometreler 41 dereceyi göstererek yakıcı bir havaya işaret etti. Aşırı sıcakların etkisiyle kent merkezindeki caddeler sakinleşirken, hareketlilik Konyaaltı Sahili'ne kaydı. Nem oranının yüzde 50 civarında seyrettiği Antalya'da, deniz suyu sıcaklığı ise 29,03 derece olarak ölçüldü.

Sahilde "Serinleme" Mücadelesi

Yakıcı güneşten korunmak isteyenler şapka ve şemsiyelerle önlem alırken, bazı vatandaşlar Akdeniz'in serin sularında yüzmeyi, bazıları ise şemsiye gölgelerinde dinlenmeyi tercih etti. Sahil şeridinde oluşan yoğunlukta, bazı kişilerin tehlikeye aldırış etmeden falezlerden denize atlayarak serinlemeye çalıştığı gözlendi.

Uzmanlardan "Sıcak Hava" Uyarısı

Meteoroloji uzmanları, sıcak hava dalgasının etkisinin devam edeceğini ve hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini bildirdi. Yetkililer, vatandaşları günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmamaları ve güneşin olumsuz etkilerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız