Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
27°
Akdeniz Gerçek | Konyaaltı | Antalya'da Yağmur Sürprizi: Sahildekiler Denizi Terk Etmedi

Antalya'da Yağmur Sürprizi: Sahildekiler Denizi Terk Etmedi

Antalya’da öğle saatlerinde aniden bastıran yağmur, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya’da öğle saatlerinde aniden bastıran yağmur, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde renkli görüntülere sahne oldu.

KAYNAK: DHA
Antalya'da Yağmur Sürprizi: Sahildekiler Denizi Terk Etmedi

Yaz sezonunun yoğun bir şekilde yaşandığı Antalya’da, kent sakinleri ve tatilciler öğle saatlerinde beklenmedik bir hava muhalefetiyle karşılaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının 27 derece ve nem oranının yüzde 65 olarak ölçüldüğü kentte, sıcak havadan bunalanlar soluğu Konyaaltı Sahili'nde aldı.

Aniden Bastıran Yağış Sahili İkiye Böldü

Günün en yoğun saatlerinde gökyüzünün aniden bulutlanmasıyla birlikte kent merkezinde sağanak yağış başladı. Hazırlıksız yakalanan yerli ve yabancı turistlerden bir kısmı eşyalarını toplayarak hızla sahilden ayrılmayı tercih etti. Ancak sıcak havanın etkisiyle denizde kalmak isteyen büyük bir kitle, kuralları değiştirerek sağanak yağış altında yüzmenin tadını çıkardı.

Yağış Akşam Saatlerinde Kenti Terk Edecek

Yaklaşık bir saat boyunca aralıksız olarak etkisini sürdüren yaz yağmuru, hem serinletici bir hava yarattı hem de plajdakilere sıra dışı bir deneyim sundu. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, ani bastıran bu yağışın akşam saatlerine doğru etkisini tamamen kaybederek şehri terk etmesi ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız