Akdeniz Gerçek | Kepez | Kepez'de Çöp Evde Yaşayan Yaşlı Kadına Umut Eli Uzatıldı!

Kepez'de Çöp Evde Yaşayan Yaşlı Kadına Umut Eli Uzatıldı!

Antalya'nın Kepez ilçesinde 8 yıldır çöpler ve örümcek ağlarıyla kaplı sağlıksız bir evde yaşam mücadelesi veren 70 yaşındaki Ü.Y., Kepez Belediyesi ekiplerinin operasyonuyla sağlığına kavuşuyor.

Antalya'nın Kepez ilçesinde 8 yıldır çöpler ve örümcek ağlarıyla kaplı sağlıksız bir evde yaşam mücadelesi veren 70 yaşındaki Ü.Y., Kepez Belediyesi ekiplerinin operasyonuyla sağlığına kavuşuyor.

Kepez'de Çöp Evde Yaşayan Yaşlı Kadına Umut Eli Uzatıldı!
KAYNAK: İHA

Antalya Kepez Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla insan hayatına dokunan örnek bir çalışmaya daha imza attı. Göçerler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen belediye ekipleri, 70 yaşındaki Ü.Y.'ye ait müstakil evde kapsamlı bir temizlik ve rehabilitasyon süreci başlattı.

8 Yıllık Birikim: 6 Kamyon Çöp Çıkarıldı

Mahalle sakinlerinin uzun süredir çevrede yarattığı koku ve kirlilikten şikayetçi olduğu, yaşlı kadının ise yaklaşık 8 yıldır evinde ve bahçesinde çeşitli atık malzemeler biriktirdiği belirlendi. Sağlıksız ve yaşanmaz koşullarda hayatını sürdüren Ü.Y., rahatsızlıkları nedeniyle ekipler tarafından tedavi edilmek üzere Kepez Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Zabıta Daire Başkanlığı ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmada, evin içerisini saran örümcek ağları temizlendi ve biriken atıklar titizlikle tahliye edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda evden tam 6 kamyon dolusu çöp ve atık malzeme çıkarıldı.

Ev Baştan Aşağı Yenilenip Yeni Eşyalarla Donatılacak

Temizlik çalışmalarının ardından evin yaşanabilir modern bir ortama kavuşturulması için geniş kapsamlı tadilat ve yenileme süreci başlatıldı. Konuya ilişkin bilgi veren Kepez Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Sağlığı Birim Sorumlusu Zabıta Komiseri İbrahim Akdemir, şu ifadeleri kullandı:

"Mahalle muhtarı ve vatandaşların başvurusu ile burada yaşayan yaşlı vatandaşımızın sağlıksız koşullarda yaşadığını tespit ettik. Belediye olarak evin içerisinde ve çevresinde genel temizliği yaptıktan sonra tadilat, boya ve badana işlemlerini gerçekleştireceğiz. İnce temizliğin ardından Kepez Belediyesi olarak perde, koltuk, halı gibi temel ev eşyalarıyla da destek olacağız. Kendisi şu an hastanede tedavi görüyor, biz ise evini yepyeni bir yuvaya dönüştürüyoruz."

Mahalleli Rahat Bir Nefes Aldı

Yaşlı kadının uzun süredir zor koşullarda yaşadığını belirten mahalle sakinlerinden Cafer Çetin, "7-8 yıldır burada bu şekilde yaşıyordu. İçerisinin durumu berbattı, kokudan girilmiyordu. Belediyemiz hızla müdahale etti, emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tedavisinin ardından Ü.Y.'nin, belediye tarafından baştan aşağı yenilenen ve tüm eşyaları yenilenen sıcak yuvasına kavuşacağı belirtildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız