Akdeniz Gerçek | Kemer | Kemer'in Gözdesi Phaselis'te Festival Heyecanı

Kemer'in Gözdesi Phaselis'te Festival Heyecanı

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan 2700 yıllık Phaselis Antik Kenti, bu yıl 16. kez Phaselis Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Açılış gecesinde soprano, bariton ve yaylı sazlar orkestrası performansları sergilenirken, etkinlik sanatseverlerden tam not aldı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan 2700 yıllık Phaselis Antik Kenti, bu yıl 16. kez Phaselis Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Açılış gecesinde soprano, bariton ve yaylı sazlar orkestrası performansları sergilenirken, etkinlik sanatseverlerden tam not aldı.

Kemer'in Gözdesi Phaselis'te Festival Heyecanı
KAYNAK: Bülten
FOTOĞRAF: Bülten

Antalya'nın önemli turizm merkezlerinden Kemer ilçesinde, her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan 2700 yıllık Phaselis Antik Kenti'nde festival coşkusu başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından organize edilen Phaselis Festivali'nin 16'ncısı, protokol üyeleri ile yerli ve yabancı turistlerin yoğun katılımıyla açılışını yaptı.

Kentin Önde Gelenleri Festivalde

Etkinliğin ilk gününe Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Onur Yakan, Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Semih Top ve KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz'ın yanı sıra KETOB Başkanı İlhan Arıdıcı, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Okay Çelik, vakıf yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Opera, Tango ve Türküler Bir Arada

Festivalin açılış gecesinde, soprano Dilruba Bilgi ve bariton Caner Akgün sahne aldı. Keman sanatçısı Can Özhan ve Cameratalia Yaylı Sazlar Orkestrası'nın eşlik ettiği konserde, opera aryalarından tangoya, napoliten şarkılardan türkülere uzanan geniş bir repertuvar seslendirildi. Farklı coğrafyaların sevilen eserlerinin antik kentin atmosferinde dinleyiciyle buluştuğu 1 saatlik konserin sonunda, sanatseverler performans sergileyen sanatçıları ayakta alkışladı.

“Festivalimiz 24 yıldır devam ediyor fakat 16'ncısını yapıyoruz”

Organizasyona dair değerlendirmelerde bulunan KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, etkinliğin uzun yıllara dayanan geçmişine ve kurumların desteğine vurgu yaptı. Yorulmaz, açılış programındaki konuşmasında süreci şu sözlerle ifade etti: "16'ncı Phaselis Festivalimize başlamış bulunuyoruz. 26 Eylül tarihine kadar devam edecek. 24 yıldır festivalimiz devam ediyor fakat 16'ncısını yapıyoruz bu sene. Tüm katılan sanatseverlere ve böyle bir organizasyonu yapmamız için bizlere destek veren başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Antalya Valiliğimize, Kemer Kaymakamlığımıza, Kemer Belediyemize ve elbette bilet satışı olmadan yapmamıza destek veren tüm sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum"

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız