Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
31°
Akdeniz Gerçek | Kemer | Kemer'de Yılın İlk Kermesi: Üreten Kadınlar Buluştu

Kemer'de Yılın İlk Kermesi: Üreten Kadınlar Buluştu

Kemer Belediyesi'nin "Üreten Ev Hanımları Kermesi" bu yıl ilk kez Cumhuriyet Meydanı'nda açıldı. Etkinlik her ay düzenli olarak kurulmaya devam edecek.

Kemer Belediyesi'nin "Üreten Ev Hanımları Kermesi" bu yıl ilk kez Cumhuriyet Meydanı'nda açıldı. Etkinlik her ay düzenli olarak kurulmaya devam edecek.

KAYNAK: Bülten
Kemer'de Yılın İlk Kermesi: Üreten Kadınlar Buluştu

Kemer Belediyesi'nin ilçedeki kadın istihdamını ve üretimini desteklemek amacıyla başarıyla yürüttüğü sosyal projeler hız kesmeden devam ediyor. Geleneksel hale gelen ve kadınların ekonomik özgürlüğüne katkı sunmayı hedefleyen ‘Üreten Ev Hanımları Kermesi’nin bu yılki ilk buluşması büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı Rengarenk

Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan kermes alanı, el emeği ürünlerin sergilenmesiyle adeta görsel bir şölene dönüştü. Etkinliğe; Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, Kemer Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Aynur Köslü, çok sayıda esnaf kadın ve vatandaş katıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçede büyük bir ilgiyle karşılanması planlanan kermeste, Kemerli kadınlar el nuru tekstil ürünlerinden gıdaya, takılardan dekoratif eşyalara kadar geniş bir yelpazedeki ürünlerini doğrudan tüketiciyle buluşturma şansı yakaladı.

"Kermesimiz Her Ay Düzenli Olarak Devam Edecek"

Kermes alanındaki stantları tek tek ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, üreten kadınlarla yakından ilgilenerek uzun süre sohbet etti. Kadınlara hayırlı ve bereketli kazançlar dileyen Top, Kemer Belediyesi olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını belirtti.

Projenin sürdürülebilirliğine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Semih Top, “Kadınlara üretim alanı açmayı amaçlayan projeye büyük önem veren Belediye Başkanımız Sayın Necati Topaloğlu öncülüğünde bu yılın ilk kermesimizi yaptık. Kermesimiz bundan sonra da her ay düzenli olarak kurulmaya devam edecek. Kadınlarımız kendi el emeği göz nuru ürünlerini burada satışa sunarak ev ekonomilerine çok ciddi katkılar sağlayacak" dedi.

Meydandaki kermes, hem Kemer halkından hem de ilçeyi ziyaret eden misafirlerden ilk günden tam not aldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız