Akdeniz Gerçek | Kemer | Kemer’de 19 Ekim Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı

Kemer’de 19 Ekim Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı

Antalya’nın Kemer ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törne ilçe protokolü ve mahalle muhtarları yoğun katılım gösterdi.

Antalya’nın Kemer ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törne ilçe protokolü ve mahalle muhtarları yoğun katılım gösterdi.

Kemer’de 19 Ekim Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı
KAYNAK: Bülten

Antalya Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Onur Yakan, Kemer Emniyet Müdürü Kudret Özçelik, ilçe mahalle muhtarları, belediye birim müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kamu kurum yöneticileri katıldı. Kuzdere Mahalle Muhtarı Serkan Günay, Tekirova Mahalle Muhtarı Erkan Yılmaz ve Beycik Mahalle Muhtarı Caner Kavuz’un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

"Muhtarlık Demokrasinin Temel Taşıdır"

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal gerçekleştirirken, törende söz alan muhtarlar muhtarlık kurumunun 1829 yılından bu yana taşıdığı tarihsel sorumluluğa dikkat çekti. Yapılan konuşmalarda muhtarlıkların vatandaşın devlete ulaştığı ilk kapı olduğu vurgulanarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Muhtar, demokrasinin temel taşıdır" sözü hatırlatıldı.

Muhtarlık kurumunun devlet ile vatandaş arasındaki köprü işlevine değinilen tören, protokol üyeleri ve muhtarların çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız