Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
Akdeniz Gerçek | Kemer | Muaythai Federasyon Başkanına Saldırı Davasında Rekor Ceza

Muaythai Federasyon Başkanına Saldırı Davasında Rekor Ceza

Antalya’nın Kemer ilçesinde eski Azerbaycan Muaythai Federasyon Başkanı Araz Musayev’in bıçaklanmasına ilişkin davada mahkeme, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ceza yağdırdı.

Antalya’nın Kemer ilçesinde eski Azerbaycan Muaythai Federasyon Başkanı Araz Musayev’in bıçaklanmasına ilişkin davada mahkeme, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ceza yağdırdı.

KAYNAK: DHA
Muaythai Federasyon Başkanına Saldırı Davasında Rekor Ceza

Antalya ilçelerinden Kemer'de eski Azerbaycan Muaythai Federasyon Başkanı Araz Musayev’e yönelik bıçaklı saldırı davasında karar çıktı. Mahkeme, üç sanığı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı, üç sanık delil yetersizliğinden beraat etti.

Geçtiğimiz yıl 28 Mayıs’ta Göynük Mahallesi’ndeki Atatürk Spor Salonu önünde yaşanan kan dondurucu saldırının hukuk mücadelesi sonuçlandı.

Dünya Muaythai Şampiyonası sırasında salon kapısında bekleyen Araz Musayev’e yönelik gerçekleştirilen yumruklu ve bıçaklı saldırının failleri, Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Boğazından ve karnından ağır yaralanan Musayev’in şikâyetçi olduğu davada, sanıkların kaçış planları ve 'kırmızı bülten' operasyonları dikkat çekti.

antalyada-muaythai-federasyon-baskanina-saldiri-davasinda-rekor-ceza

Kırmızı Bültenle Yakalanmıştı

Olayın ardından kiralık araçla kaçan, yolda kıyafet değiştirip saç-sakal tıraşı olarak izini kaybettirmeye çalışan saldırganlar, jandarma ve Interpol ekiplerinin titiz çalışmasıyla tek tek yakalanmıştı. Rusya’ya kaçtığı belirlenen Eynulla Babazade için çıkarılan kırmızı bülten sonuç vermiş ve sanık Türkiye’ye iade edilmişti. Mahkeme sürecinde sanıkların suçtan kurtulmaya yönelik savunmaları ise kararı değiştirmedi.

antalyada-muaythai-federasyon-baskanina-saldiri-davasinda-rekor-ceza

"Cezam Neyse Çekmeye Razıyım"

Karar duruşmasında son savunmasını yapan sanıklardan Fuad Babayev, suçunu itiraf ederek "Bir suç işledim, cezam neyse çekmeye razıyım" dedi. Azmettirme suçlamasıyla yargılanan diğer sanıklar ise olayın bir iftira olduğunu savundu. Müşteki Araz Musayev ise saldırının planlı olduğunu belirterek en ağır cezanın verilmesini talep etti.

antalyada-muaythai-federasyon-baskanina-saldiri-davasinda-rekor-ceza

Üç Sanığa 17'şer Yıl Hapis

Mahkeme heyeti, yapılan kapsamlı yargılama sonucunda kararını açıkladı. Rashad Salimov, Fuad Babayev ve Eynulla Babazade, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 17'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. "Azmettirme" suçlamasıyla yargılanan Azer Hasanov, Elshan Abdulrahimov ve Vugar Asadov hakkında ise delil yetersizliğinden beraat kararı verildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız