Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan son dakika bilgisine göre, Akdeniz'de hareketli dakikalar yaşandı. Bugün sabah saat 08:56:55 sularında, Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında 4.0 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.
AFAD Derinliği Açıkladı
Sarsıntının merkez üssünün Kaş ilçesine yaklaşık 191.22 kilometre mesafede, Akdeniz'in açıklarında olduğu belirlendi. AFAD verilerine göre yerin 8.28 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, ilk belirlemelere göre kıyı şeridinde herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadı.
AFAD Depremin Detaylarını Paylaştı
Deprem modelleme sistemlerinden elde edilen koordinat verilerine göre sarsıntı, 34.74861 Kuzey enlemi ve 28.34194 Doğu boylamında gerçekleşti. Deniz yüzeyine yakın bir derinlikte meydana gelmesi nedeniyle açık denizdeki sarsıntı, bölgedeki gemiler ve radar istasyonları tarafından da kaydedildi. Yetkililerden alınan bilgilere göre Antalya genelinde ve Kaş ilçesinde olumsuz bir ihbar bulunmuyor.