Türkiye'de Mart Ayında 37 Kadın Katledildi: Kadın Cinayetlerinde Artış Devam Ediyor

Türkiye'de kadın cinayetleri alarm veriyor! Mart ayında sadece 37 kadın katledildi. Rapora göre, kadın cinayetlerinde dramatik bir artış yaşanıyor. Detaylar için okumaya devam edin!
Türkiye'de Mart Ayında 37 Kadın Katledildi: Kadın Cinayetlerinde Artış Devam Ediyor

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun “Mart 2024” raporuna göre, mart ayında kadın cinayetleri alarm veriyor. Rapor, ülkemizde kadınların güvenliğinin hala büyük bir sorun olduğunu ortaya koyuyor.

Kadın Cinayetlerinde Dramatik Bir Artış

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun raporuna göre, mart ayında 37 kadın katledildi. Bu rakam, kadın cinayetlerindeki ürkütücü artışı gösteriyor. Özellikle, 23 kadının erkekler tarafından öldürülmesi ve 14 kadının şüpheli şekilde ölü bulunması, toplumda endişe yaratıyor.

Cinayetlerin Detayları

Rapora göre, öldürülen kadınların büyük bir kısmı tanıdık erkekler tarafından hedef alınmış. Katledilen 37 kadından 19'u evli, 8'i bekar, 2'si boşanmış, 1'i dini nikahlı, 7'sinin ise medeni durumu bilinmiyor. Cinayetlerin işlendiği yerlere bakıldığında ise, kadınların büyük çoğunluğunun kendi evlerinde öldürüldüğü görülüyor.

748847Ad 687A 4Ab4 Bb5E F013Ad230037 W

Genel Durum

Rapor, mart ayıyla sınırlı kalmayıp, Ocak ve mart aylarını kapsayan döneme ait verileri de sunuyor. Buna göre, üç aylık süreçte toplamda 114 kadın erkekler tarafından katledilmiş. Bu sayı, kadın cinayetlerindeki vahim durumu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.