Ramazan ayında iftar menüsü vatandaşların en çok öneri araştırdığı konulardan biri. Ramazan ayının 15. gün iftar menüsü için geleneksel tatlardan oluşan önerimizde; Denizli Sebzeli Top Tarhana, Patlıcanlı Et Kapama, Kabune, Semizotu Salatası ve Tosmankara bulunuyor. Kültür Portalı'ndan Denizli Sebzeli Top Tarhana, Patlıcanlı Et Kapama, Kabune, Semizotu Salatası ve Tosmankara tarifleri şöyle:

Denizli Sebzeli Top Tarhana

Denizli Sebzeli Top Tarhana Tarifi 

Denizli Sebzeli Top Tarhana Malzemeleri

  • Yarım kilogram top tarhana,
  • 250 gram börülce,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • ½ çay kaşığı karabiber,
  • 2 litre su.

Denizli Sebzeli Top Tarhana Nasıl Yapılır?

Su kaynatılır ve içine tuz eklenir. Bir gün önceden ıslatılmış top tarhana suya eklenir. Ardından börülce ilave edilir. Börülceler yumuşayana kadar kaynatılır. Son olarak tereyağı ve karabiber eklenir ve 2-3 dakika daha kaynatılarak sıcak olarak servis edilir.

Patlıcanlı Et Kapama

Patlıcan çorbasından Domates mancasına 29. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri Patlıcan çorbasından Domates mancasına 29. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri

Patlıcanlı Et Kapama Tarifi

Patlıcanlı Et Kapama Malzemeleri

  • 400 gram kuzu kuşbaşı et
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 2 adet çarliston biber
  • 3 adet domates
  • 5 adet patlıcan
  • 1 fincan sıvı yağ

Patlıcanlı Et Kapama Nasıl Yapılır?

Kuzu kuşbaşı etler yıkanıp süzülür. Orta boy bir tencerede etler kavrulur. Ardından sıvı yağ ve pirinç tanesi şeklinde doğranmış sarımsak eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Soğan, yeşil biber ve soyulmuş domatesler küp şeklinde doğranıp tencereye eklenir ve pişirilir. Üzerine su eklenerek pişirme işlemi tamamlanır. Patlıcanlar alacalı soyulup kızartılır. Servis tabağına sebzeli et harcı yayılır ve üzeri kızarmış patlıcanlarla kapatılır.

Kabune

Kabune Tarifi

Kabune Malzemeleri

  • 1 Su Bardağı Islatılmış Dolgun Pirinç
  • 1,5 Su Bardağı Et Suyu
  • 1 Adet Tatlı Kuru Soğan
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 1 Kase Haşlanıp Didilmiş Kaburga Eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı

Kabune Nasıl Yapılır?

Tatlı soğan doğranıp karabiber ve tuz ile ovularak bakır bir kazanın altına konulur. Üzerine haşlanmış nohut ve kuzu eti eklenir. Ardından ıslatılmış pirinç ve et suyu ilave edilerek pişirilir. Pişen pirincin üzerine kızartılmış tereyağı eklenir ve servis yapılır.

Semizotu Salatası

Semizotu Salatası Tarifi

Semizotu Salatası Malzemeleri

  • 1 Demet Semizotu
  • 1 Kase Süzme Yoğurt
  • 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz

Semizotu Salatası Nasıl Yapılır?

Semizotu ayıklanır ve yıkanır. Küçük parçalara ayrılıp bir kaseye alınır. Yoğurt, zeytinyağı ve tuz karıştırılarak semizotunun üzerine dökülür. Karıştırıldıktan sonra servis edilir.

Tosmankara

Tosmankara Tarifi

Tosmankara Malzemeleri

  • 2 Su Bardağı Un
  • 150 gram Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Pekmez
  • 1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz

Tosmankara Nasıl Yapılır?

Un yağda kavrulur ve pekmez eklenir. İçine dövülmüş ceviz eklenerek karıştırılır. Soğuduktan sonra şekil verilir ve servis edilir.

Zülbiye ve bulamaç tatlısına ne dersiniz? 14. gün iftar menüsü! Geleneksel tarifler Zülbiye ve bulamaç tatlısına ne dersiniz? 14. gün iftar menüsü! Geleneksel tarifler

Kaynak: Haber Merkezi