İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve 10 yönetim kurulu üyesi hakkında görevden alınma ve yeni yönetim seçilmesi için dava açıldı. Ayrıca, terör örgütü propagandası yapma suçlamasıyla Adalet Bakanlığı'ndan kovuşturma izni talep edildi.

İYİ Partili Türkoğlu’ndan Sert Çıkış: "PKK’nın Sözde Feshi İhanetin Yeni Perdesidir!
İYİ Partili Türkoğlu’ndan Sert Çıkış: "PKK’nın Sözde Feshi İhanetin Yeni Perdesidir!
İçeriği Görüntüle

PKK Propagandası İddiası Gündemde

Baro Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında sosyal medyada yayınlanan bir açıklamada, "terör örgütü PKK üyeliği bulunan firari sanıkların övüldüğü" iddiası üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilmişti. Bu kapsamda açılan dava, baro yönetimine yönelik ciddi iddiaları beraberinde getirdi.

Yeni Yönetim Seçimi Talebi

Davanın odak noktası, mevcut yönetimin görevden alınması ve yeni bir yönetimin belirlenmesi. Adalet Bakanlığı’nın kovuşturma izniyle birlikte soruşturma süreci daha da derinleşebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ