Ramazan ayında iftar menüsü vatandaşların en çok öneri araştırdığı konulardan biri. Ramazan ayının 11. günü için 11. gün iftar menüsünde geleneksel lezzetler bulunuyor. Kültür Portalı'ndan seçme menümüzde İşkembe Çorbası, Kabak Kayganası, Yahni ve Palüze tariflerini aşağıda bulabilirsiniz. 

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası Malzemeleri

  • 350 gram işkembe
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembeler iyice temizlenir ve parça parça doğranır. Ardından tuzlu suda pişirilir ve süzülerek suyu ayrı bir kaba alınır. İşkembeler ince ince kıyılır. Un, sıvı yağda kavrulur ve pembeleşince işkembe parçaları ve suyu eklenerek kaynatılır. Kaynamaya başlayınca sirke ve dövülmüş sarımsak eklenir ve karışım ateşten alınır.

Kabak Kayganası

Kabak Kayganası Tarifi

Kabak Kayganası Malzemeleri

  • 1 kilogram dolmalık kabak
  • Sıvı yağ
  • Mısır unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 diş sarımsak

Kabak Kayganası Nasıl Yapılır?

Kabaklar yıkanır, kabukları soyulur ve dilimlenir. Dilimlenen kabaklar tuzlanarak süzgeçte bekletilir ve ardından iyice sıkılır. Mısır unu, karabiber ve dövülmüş sarımsak eklenerek karıştırılır. Teflon tavada sıvı yağ kızdırılır ve hazırlanan malzeme tavaya dökülür. Her iki tarafı kızartılarak servis tabağına alınır ve servis edilir.

Yahni

Yahni Tarifi

Yahni Malzemeleri

  • 1 kilogram yağlı dana kuşbaşı et
  • 5 baş kuru soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 5 adet patates
  • Salça
  • Tereyağı veya zeytinyağı
  • Karabiber

Yahni Nasıl Yapılır?

Öncelikle dana kuşbaşı et, suyunu çekene kadar pişirilir. Ayrı bir tencerede zeytinyağı ile doğranmış soğan ve salça kavrulur. Tereyağı eklenerek biraz daha kavrulur. Üzerine çorbalık şekilde doğranmış patates ilave edilir. Patatesler kavrulduktan sonra pişirilen et ve kaynar su eklenerek pişirilmeye bırakılır. Yemeğin pişmesine yakın, doğranmış sarımsaklar, tuz ve karabiber eklenir ve yemek altı kapatılarak servis edilir.

Palüze

Palüze Tarife 

Palüze Malzemeleri 

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Palüze Nasıl Yapılır?

Süt, şeker ve nişasta karıştırılarak pişirilir ve muhallebi kıvamına gelince tabaklara konulur. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir ve servis edilir.

Kaynak: Haber Merkezi