Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
22°
Akdeniz Gerçek | Hatay | Yılancı Kemal'den Yılanlara Nasihat! "İnsanlardan Uzak Dur"

Yılancı Kemal'den Yılanlara Nasihat! "İnsanlardan Uzak Dur"

Hatay'ın Payas ilçesinde ‘Yılancı Kemal’ olarak tanınan ve yaşam alanlarına giren yılanları yakalayan Kemal Başer, yakaladığı bir yılana verdiği İnsanlardan uzak dur nasihati ile tebessüm ettirdi.

Hatay'ın Payas ilçesinde ‘Yılancı Kemal’ olarak tanınan ve yaşam alanlarına giren yılanları yakalayan Kemal Başer, yakaladığı bir yılana verdiği İnsanlardan uzak dur nasihati ile tebessüm ettirdi.

Yılancı Kemal'den Yılanlara Nasihat! "İnsanlardan Uzak Dur"

Hatay'ın Payas ilçesinde ‘Yılancı Kemal’ olarak tanınan ve yaşam alanlarına giren yılanları yakalayan Kemal Başer, yakaladığı bir yılana verdiği "İnsanlardan uzak dur" nasihati ile tebessüm ettirdi. Yaz aylarının gelmesi ve havaların aşırı ısınmasıyla yılanlar, doğada, yollarda, bahçelerde ve evlerde görülmeye başlıyor. Haşere ilaçlama işi yapan Kemal Başer, insanların yaşam alanlarına giren yılanları yakalamasıyla biliniyor.

A W241179 01

Karayılanı Doğaya Salarken Yaptığı Konuşma Gülümsetti

Bölgede ‘Yılancı Kemal’ olarak bilinen Başer’in, yakaladığı bir karayılanı doğaya bırakırken yaptığı konuşma cep telefonu kamerasına yansıdı. Başer, yılanı salarken “Karayılan, sen zararlı değilsin ama insanlar senden daha tehlikeli” dedi. Doğaya bırakılan karayılan kısa bir süre sonra gözden kayboldu.

A W241179 02

“İnsanlara Yardımcı Olmaya Çalışıyorum”

Yılanlara verdiği nasihatle tebessüm ettiren Kemal Başer, “İşim gereği sürekli sahadayım. Haşereler, zehirli böcekler ve sürüngenlerle iç içe olduğum için bu konuda bilgim var. İnsanlara yardımcı olmaya çalışıyorum; evlerine yılan girdiğinde gidip yılanı yakalıyorum. Yılanlarla uğraşmayı seviyorum ve doğayı, hayvanları çok seviyorum. Yılanlara karşı ön yargı var, insanlar gördükleri bütün yılanları öldürüyor. Ben de bu yılanların öldürülmemesi için mücadele veriyorum ve zehirsiz yılanları insanlara tanıtmaya çalışıyorum. Halk arasında bana ‘Yılancı Kemal’ demeye başladılar” dedi.

A W241179 03

Yılancı Kemal'e Güvenen Halk

Payas ilçesinde yaşayan Burak Gökoğlu, “Kendisi yılanlar hakkında çok bilgili. Evlerimize giren veya yol kenarında duran yılanlar gördüğümüzde direkt Yılancı Kemal aklımıza geliyor ve onu çağırıyoruz. Yılanların zehirli olmadığını açıklayıp, doğaya bırakıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız