Akdeniz Gerçek | Hatay | Hatay’da 'Beyaz Çay' Alarmı: Fabrika Atıkları Derede Yaşamı Bitirdi

Hatay’da 'Beyaz Çay' Alarmı: Fabrika Atıkları Derede Yaşamı Bitirdi

Hatay’ın Antakya ilçesindeki Beyaz Çay Deresi, fabrika atıkları nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Bölge sakinleri ağır koku sebebiyle cam açamadıklarını belirtiyor.

Hatay’ın Antakya ilçesindeki Beyaz Çay Deresi, fabrika atıkları nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Bölge sakinleri ağır koku sebebiyle cam açamadıklarını belirtiyor.

Hatay’da 'Beyaz Çay' Alarmı: Fabrika Atıkları Derede Yaşamı Bitirdi
KAYNAK: İHA

Hatay’ın Antakya ilçesi Bohşin Mahallesi’nden geçen ve 20 yıl öncesine kadar suyunun içilebildiği, çocukların yüzdüğü Beyaz Çay Deresi, çevreye kurulan fabrikaların atık sularını bırakmasıyla atık kanalına dönüştü. Geçen yıllar içinde içerisindeki tüm canlı popülasyonunu kaybeden dere, günümüzde çevreye yaydığı ağır koku ve çöp yığınlarıyla mahalle sakinleri için yaşam kalitesini düşüren bir soruna dönüştü.

"Camlarımızı Açamıyoruz, Misafir Ağırlayamıyoruz"

Bölgede yaşayan vatandaşlar, kokunun yoğunluğu nedeniyle evlerinde maske ile gezmek zorunda kaldıklarını, özellikle gece saatlerinde uyumakta güçlük çektiklerini ifade etti. Mahalle sakinlerinden Hasan Albayrak, derenin eski temiz günlerinden eser kalmadığını belirterek, "Oksijen kalmadı, yılan dahi yaşamıyor. Kokudan dolayı misafir ağırlayamıyoruz" dedi. Zekeriya Altınöz ise fabrikaların atıklarını doğrudan dereye aktardığını savunarak, "Filtre sistemi kurulması halinde koku sorunu çözülebilir" yorumunda bulundu. Ahmet Albayrak ise pencerelerini sürekli kapalı tutmak zorunda kaldıklarını, eski dönemde bu dereden abdest aldıklarını ancak mevcut kirlilikten dolayı evlerinde nefes alamaz hale geldiklerini söyledi. Mahalleli, derenin ıslahı ve kirliliğin durdurulması için yetkililerden acil çözüm bekliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız