Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Hatay | 400 Depremzedenin Milyonluk Borcunu Ödeyip Kayıplara Karıştı

400 Depremzedenin Milyonluk Borcunu Ödeyip Kayıplara Karıştı

İskenderun’da gizemli bir hayırsever, 400 depremzedenin toplam 1 milyon 600 bin TL'lik veresiye borcunu ödedi.

İskenderun’da gizemli bir hayırsever, 400 depremzedenin toplam 1 milyon 600 bin TL'lik veresiye borcunu ödedi.

400 Depremzedenin Milyonluk Borcunu Ödeyip Kayıplara Karıştı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde gizemli bir hayırsever, bir markete borcu olan yaklaşık 400 depremzede vatandaşın toplam 1 milyon 600 bin TL'lik veresiye borcunu ödedi. Esnaf Velid Bedir, hayırseverin isteği doğrultusunda borçların kapatıldığını duyurmak için iş yerine pankart astı. Borçlarının ödendiğini öğrenen vatandaşlar, büyük bir mutluluk yaşarken, bazı vatandaşların sevinçten gözyaşlarını tutamadığı belirtildi.

Gizemli Hayırsever Tüm Borçları Kapattı

İskenderun’un Yıldırımtepe Mahallesi’nde esnaflık yapan Velid Bedir’in marketine, Ramazan ayının başlamasından bir gün önce kimliğini açıklamak istemeyen bir hayırsever geldi. Veresiye defterindeki tüm borçları kapatmak istediğini söyleyen hayırseverin talebi üzerine, esnaf Bedir borçları hesapladı ve toplam 1 milyon 600 bin TL'lik bir tutar ortaya çıktı. Hiç tereddüt etmeden bu miktarı ödeyen hayırsever, ardından marketten ayrıldı.

400 Depremzedenin Milyonluk Borcunu Ödeyip Kayıplara Karıştı

Esnaf Velid Bedir, yaşanan bu olay karşısında şaşkınlığını dile getirerek, “10 yıldan beri bu anı beklerim. Genelde dışarıdan duyarız, böyle hayırseverler var ama her zaman ‘Keşke bizim dükkana da gelse’ diye düşünürdüm. Dün de böyle bir adam geldi ve dedi ki ‘Çıkar defteri, ne kadar borç varsa hepsini ödeyeceğim.’ Birden gelince ben ilk başta şaka yaptığını düşündüm. Defterdeki borçları tek tek hesapladık, yaklaşık 400 kişiden 1 milyon 600 bin TL'ye yakın borç çıktı ve ödedi” ifadelerini kullandı.

Borçları Ödenen Vatandaşlar Gözyaşlarını Tutamadı

Market sahibinin borçların ödendiğini duyurmak için astığı pankartı gören mahalle sakinleri, haberi hızla yaydı. Borçlarının kapatıldığını öğrenen birçok kişi büyük sevinç yaşarken, bazı vatandaşların sevinçten gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Esnaf Velid Bedir, bu anlamlı destek karşısında duygulandığını belirterek, “İyi ki geldi, Allah razı olsun. Çok sevindik ve sonradan pankart astık. Mahalle halkı da haberi aldı. Gelen giden arıyor. Borcu ödenen vatandaşlardan sevinçten ağlayanlar oluyor. İnsanlar akrabalarını arayarak birbirine haber veriyorlar. Ben hayatımda ilk defa bir insanın böyle kalpten gerçekten dua ettiğini gördüm” dedi.

Hayırseverin kimliği hakkında herhangi bir bilgisi olmadığını belirten esnaf, kişinin büyük ihtimalle varlıklı bir iş insanı olduğunu düşündüğünü belirterek, “1 milyon 600 bin TL zaten benim alacağım paraydı, asıl önemli olan vatandaş için çok çok hayırlı oldu. Ramazan fitresi çıkarması lazım, çıkardı” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız