Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) çatısı altında 2015 yılında kurulan Antalya Kadın Müzesi'nin 'Prof. Dr. Jale İnan Antalya Yılın Kadını Ödül Töreni', Akra Hotels'de düzenlendi. Törene, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Oya Kansu, Prof. Dr. Jale İnan'ın oğlu Hüseyin İnan ve eşi Sema İnan, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Ayla Yüksel, AKM Danışma Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Tören öncesi, Antalya lezzetleri eşliğinde verilen kokteylde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) arp sanatçısı Aslıhan Güngör konuklara müzik ziyafeti sundu.

 YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 Törende açılış konuşmasını yapan ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya Kadın Müzesi hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. Ege, "Antalya Kadın Müzesi sanal olarak, 23 Kasım 2015'te www.antalyakadinmuzesi.org adıyla kuruldu, Antalya'da rol model olan ve ilkleri yapmış kadınları dünyaya daha rahat duyurabilmek için dijital olarak hayata geçirdik. Sanal müzenin en büyük avantajı dünyanın her yerinden ulaşılabilir olması, bu sebeple sitemiz www.antalyawomanmuseum.com adıyla da İngilizce hizmet vermektedir. Dünya Kadın Müzeleri Birliği'ne (IAWM) üye olarak, turizmin başkenti dediğimiz Antalya'nın tanıtımında kadın olgusunun önemli ve yerinde kullanılması gerektiğini vurgulamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. 14 başarılı insandan oluşan danışma kurulumuz, sosyal hayatlarından ve iş hayatlarından fedakârlık ederek yaptığımız çalışmalara mümkün olduğunca kendi deneyimlerini sunuyor. Sanal Antalya Kadın Müzesi'ni ayakta tutup yaşatmak için çaba sarf ediyoruz, umarım daha iyi noktalara gelecektir. Geleceğe emanet olarak bırakacağız" diye konuştu.

 BU KENTTE KADIN VAR!

 Antalya Kadın Müzesi'nin fiziki olarak sergilerle ve söyleşilerle faaliyetlerine devam ettiğini dile getiren Gül Ege şöyle konuştu; "Sadece elitist değil kırsalı da dahil ederek 'bu kentte kadın var' teması altında kentimizdeki rol model kadınları belirleyip, bu kadınlara yaşarken ödül verelim istedik. Yaşıyor olması, Antalya'ya katma değer sunmuş olması önemli, bu nedenle bizler kentimizin değerini artıran kadınları seçmeye özen gösteriyoruz. Gelecek nesillere bu kadını gösterip örnek alabilirsiniz dememiz gerekiyor. Çocuğunuzun sağlığında engel olmasa da engelli çocuklara annelik yapar mısınız?Antalya'da şu an 100 çocuğun annesine bu ödülü vermek istedik, ödülümüzün sahibi ZİÇEV Antalya Şubesi Başkanı Aylin Ayaz Yılmaz" diye konuştu.

 'KENDİMİ O ÇOCUKLARA ADADIM'

 ZİÇEV Antalya Şubesi Başkanı Aylin Ayaz Yılmaz ödülü, Antalya Kadın Müzesi Danışma Kurulu Üyeleri ve Profesör Doktor Jale İnan'ın oğlu Hüseyin İnan'ın elinden aldı. Yılmaz, "2017 yılında bir iş gezisinde ödülü gördüğüm zaman, bir gün ben de bu ödüle sahip olur muyum diye düşünmüştüm. Bu sene bana ödül alacağım iletildiği zaman çok mutlu oldum. Sahada çalışmayı çok seviyorum, törene gelirken bir öğrenci danışıldı. Eşimle o öğrenciye nasıl yardım edeceğimizi düşündük, eve dönüp o çocukla ilgili ne yapabileceğimizi düşünmekten heyecan duyuyorum. Ben kendimi o çocuklara adadım" dedi.

Ödül töreninin ardından Yeliz Gül Ege, 2019 Antalya Yılın Kadını Ödülü sahibi Aylin Ayaz Yılmaz ile söyleşi gerçekleştirdi. Yılmaz, dinleyicilere ZİÇEV'in faaliyetlerini ve projelerini aktardı.

DHA

 

 

Editör: TE Bilisim