Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO) Başkanı ve Eşgüdüm Sözcüsü Emrullah Tayfun Çavdar, geçtiğimiz yıl üzülerek öğrendikleri ve basın açıklamasıyla kurul olarak tepkilerini dile getirdikleri Narenciye Bahçesi’nin Hazine’den Hamidiye Vakfı’na devrinin ardından gündeme gelen kiralama ihalesine de karşı çıktı. BATEM’in Türkiye’nin önemli araştırma kurumlarından biri olduğunu hatırlatan Çavdar, “Alanı 1930’lu yıllardan beri kullanan BATEM’in tarımsal çalışmalarına bu alanda devam etmesini bekliyor ve talep ediyoruz” dedi. 


PLANLAMADAN UZAK TUTULMALI!


Narenciye Bahçesi’nin yapısına uygun olarak kullanılması gerektiğinin altını çizen Başkan Çavdar, “Narenciye’yi her türlü imar revizyonu ve yapılaşmaya açılmasını doğurabilecek proje çalışmalarından uzak tutmalıyız” dedi. Kent merkezindeki bu yeşil alanın korunması gerektiğini belirten Çavdar, tarımsal AR-GE faaliyetleri dışında kullanılmaması gerektiğine vurgu yaptı. 


İLK AÇIKLAMA ANSİAD’DAN 

Hamidiye Vakfı’na tahsis iddiasıyla gündeme gelen ama yetkililerin mülkiyetinin Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde olduğunu açıkladığı Narenciye Bahçesi’nin 60 dönümü için kiralama ihalesi yapılıyor. İhaleye ilişkin ilk kez gazetemizin yayımladığı haberle kamuoyu yeniden Narenciye için harekete geçti. İlk tepki açıklaması Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Akın Akıncı’dan gelirken, Akıncı Narenciye’nin araştırma istasyonu ve AR-GE faaliyetlerinde kullanılması için laboratuvar hizmetleri sunulacak alan olarak kentte kalması gerektiğini belirtmişti. Şimdi de ihale öncesi Eşgüdüm Sözcüsü Emrullah Tayfun Çavdar, “Narenciye’ye dokunmayın” dedi. 


AYLIK 5 BİN TL’YE İHALEDE

Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Demircikara Mahallesi’ndeki zirai faaliyetlerde öncü kuruluş BATEM’in kullandığı Narenciye Bahçesi’nin 60 dönümlük kısmı için Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, ihaleye çıktı. Edinilen bilgiye göre 10 yıllığına yapılacak kiralama ihalesi aylık 5 bin TL muhammen bedelden başlayacak. 7 Ağustos 2019 Çarşamba günü gerçekleşecek ihaleye katılabilmek için en geç 5 Ağustos Pazartesi günü (bugün) mesai bitimine kadar geçici teminatı yatırmak gerekiyor.

 

İHALEYİ MÜDÜR DUYURDU!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, Narenciye için çıkılan ihaleyi kendi sosyal medya hesabından video ile birlikte duyurdu: “Antalya Muratpaşa’daki 60 dönümlük Narenciye Bahçesi 10 yıllığına ihaleyle kiralanacaktır. Muhammen bedel aylık 5.000 Tl. İlk 2 yıl ihale bedelinin dörtte biri (1/4) ödenecek. Sadece ÇKS (çiftçi kayıt sistemi) ve/veya çiftçilik belgesi olanlar ihaleye katılabilecek.”

 

İHALE ÇARŞAMBA GÜNÜ! 

İhale, Haşimişcan Mahallesi Atatürk Caddesi Vakıf İşhanı 1. Kat ANTALYA adresinde bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası Toplantı Odası’nda yapılacak. 2886 Sayılı İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre açık usulle yapılacak ihaleye katılmak isteyenlerin, en geç 05.08.2019 Pazartesi günü saat 17:00'ye kadar gelerek geçici ve ek teminatlarını sisteme kaydettirmeleri ve gerekli evrakları hazırlaması gerekiyor. Katılımcılar, ihale saatinde Bölge Müdürlüğü İhale Komisyon Başkanlığı’na evraklarını teslim edecek. Postayla yapılan müracaatların ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşması gerekiyor. Gerçek kişi, tüzel kişi veya kamu adına ihaleye katılım mümkün. İhale 7 Ağustos 2019 günü saat 10.10’da yapılacak.

  

SONGÜL BAŞKAYA


Editör: TE Bilisim