Cumhuriyet Kadınları Konyaaltı Şube Başkanı Hikmet Özkaya, 5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara verilmiş olan seçme ve seçilme hakkının demokrasi ve kadının özgürleşmesi bakımından büyük önem taşıdığını belirterek, “Daha iyi örgütlenmeli, birleşmeli ve mücadele etmeliyiz” dedi.

Cumhuriyet Kadınları Konyaaltı Şubesi, 'Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın tanınmasının 84'üncü yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Kadınları Konyaaltı Şube Başkanı Hikmet Özkaya, yaptığı basın açıklamasında, 5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara verilmiş olan seçme ve seçilme hakkının 84’üncü yıldönümünü kutladıklarını söyledi. Kadınlara tanınmış olan bu hakkın, demokrasi ve kadının özgürleşmesi bakımından büyük önem taşıdığın vurgulayan Özkaya, “Kurtuluş savaşımızın zafere ulaştırılmasında vatan mücadelesine katılmış olan Anadolu kadınının kanı ve canı pahasına kazandığı bir haktır. Bu hak bundan 84 yıl önce verilen seçme ve seçilme hakkı acaba günümüzde tam olarak kullanılmakta mıdır? Eğer bu demokratik hak, kadınlarımıza doğru ve hak ettiği gibi kullandırılmış olsaydı bugün evlatlarımız PKK kurşunlarıyla şehit edilmez, cemaat yurtlarında ırzlarına geçilmez ve çayır cayır yakılmazlardı” dedi.

 

ANDIMIZ OKUNDU

Özkaya, eğitimde sürekli azgelişmiş ülkeler seviyesinde olduğumuzu da hatırlatarak, “Çocuklarımızın devlet yurtlarının yıkılıp cemaat yurtlarına yerleştirilmesini istemiyoruz. Cemaat yurtları derhal kamulaştırılmalıdır. Karar mekanizmalarında daha fazla kadının görev alması demokrasimizin ve çağdaşlaşmamızın da önünü açacak en önemli etken olacaktır. Daha iyi örgütlenmeli, birleşmeli ve mücadele etmeliyiz. Bugün derneğimizin de kuruluşunun da 20’nci yılını kutluyoruz. Örgütlü olarak yürüttüğümüz hak mücadelesinde büyüdük güçlendik. Tüm kadınlarımıza bu hak kutlu olsun. Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak günümüz hepimize mutlu olsun” diye konuştu. Açıklamanın ardından “Andımız” hep birlikte okundu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim