Ramazan ayı boyunca düzenlendiği iftarlarda mahalleleri buluşturan Muratpaşa Belediyesi, bu kez CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla binlerce ilçe sakinini Muratpaşa Kent Meydanı’nda bir araya getirdi.

Başkan Uysal’ın ev sahipliği yaptığı iftarda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP yöneticileri, İyi Parti İl Başkanı Nizamettin Sağır ve milletvekili adayları, Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen katılırken çok sayıda sivil toplum kuruluşu, sendika temsilcileri de iftarda yer aldı.

Muratpaşa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre ‘Hak, Hukuk ve Adalet’ sloganları eşliğinde kürsüye gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Belki de bu geceye en yakışan slogan hak, hukuk ve adaleti söylemektir” dedi. Türkiye’de hep birlikte hakkı, adaleti ve hukuku gerçekleştirmek için mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Hiç kimseyi kimliğinden, yaşam tarzından inancından ötürü ötekileştirmeyeceğiz. İnsanı, insan olarak seveceğiz ve ‘İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır” diyeceğiz” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Ülkemizde gerginlik, kavga istemiyoruz. Müslüman dünyasında kan akmasın istiyoruz ve bütün coğrafya barış içinde olsun istiyoruz. Huzuru yakalamak, adaleti, hakkı ve hukuku yakalamak hepimizin ortak görevi olmalıdır.”

İftarın sonunda Ankara’dan İstanbul’a 25 gün süren Adalet Yürüyüşü’nün simge isimlerinden 8 yaşındaki Alsancak Şen, karnesiyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına geldi. Çok iyi notlarla bitirdiği 3’üncü sınıf karnesini CHP Liderine gösteren Alsancak, bir de şiir okudu. (Haber Merkezi)     

Editör: TE Bilisim