Kadının gücüyle

 iktidar olacağız

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, 2019 yılında yapılacak seçimlerde kadının gücüne ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Kadının gücünü göstereceğiz, kadınların birlikteliğine ihtiyaç var, birlik olursak iktidar oluruz. En büyük ittifak kadın ittifakıdır” dedi..

-----------------------

Bugün Kemer’de başlayacak olan ‘İstikbal İçin Cesaret’ eşgüdüm toplantısına katılmak üzere Antalya’ya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Binası’nda partili kadınlarla bir araya geldi. Köse, burada yaptığı konuşmada, kadının gücüne vurgu yaparak,  “Kadın gücü ve kadın umudu varsa 2019 da iktidar bizim " dedi. Köse, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara,  İl Başkanı Ahmet Kumbul, İlçe Başkanı Hasan Şahin, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, İlçe Kadın kolları Başkanları, Büyükşehir ve Muratpaşa Meclis üyesi Songül Başkaya ve Kadın Kolları üyeleri katıldığı toplantıda konuştu.

BİZİM MÜCADELEMİZ SOKAKLARDA

Fatma Köse, 2019’da bu güç ve umutla iktidarı alacaklarını bundan şüphe duyulmaması gerektiğini belirtti. Köse," 2019’a giderken biz sorumluluğumuzun farkındayız değil mi? Omuzlarımızdaki yükün de farkındayız.  Cumhuriyet değerleriyle, laiklikle, demokrasiyle bu kadar oynanmışken bizim kadın gücüne çok ihtiyaç var. Kardeşlerim bu mücadeleyi biz büyüteceğiz başka şansımız yok hiçbir engeli görmeden tıpkı Kurtuluş Savaş’ında olduğu gibi çünkü biz ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi veriyoruz o nedenle mücadelemizi büyüterek ve birbirimizden güç alarak yolumuza devam etmek zorundayız’’ dedi.  Köse, ’’ 2019 da kadınların gücüyle bu iktidardan kurtulacağız buna inanın inanırsak başarabiliriz. İnanmayanlar sokağa çıkmasın zaten inananlar sokakta olsunlar sevgili kardeşler çünkü bize meşru alanlarda meşru yerlerde mücadele hakkı bırakmadılar o nedenle buyursunlar o sırça köşkler kendilerinin olsun sokaklar bizim mücadelemizi sokaklarda büyüteceğiz arkadaşlar’’ diye konuştu.

KADINLARIMIZIN DESTEĞİ İLE KAZANACAĞIZ

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul da , iktidarın son 15 yıldır hiç olmadığı kadar ayrıştırma çabaları içerisinde olduklarını iddia etti. Kumbul, ‘’ Yüzyıllardır bu topraklarda hep beraber yaşıyoruz son 15 yıldır hiç olmadığı kadar bizi ayrıştırmaya çalışıyorlar biz 94 yıldır Cumhuriyeti kadınların omuzlarında hep ayakta tuttuk ve kadınların omuzlarında ayakta tutmaya devem edeceğiz. Antalya Büyükşehir Belediyesini kadınlarımızın desteği ile kadınlarımızın çalışmaları ile yoğun olarak hep beraber kazanacağız’’ dedi.  Kumbul 16 Nisan Referandumun yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda saat 12:00’da oturma eylemi yapılacağının haberini verdi. Kumbul,’’ Birçok ilçeyi kazanacağız 2019 da Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacağız. Buradan çağrı yapmak istiyorum 20 Temmuz 2016 olağanüstü halin ilanıyla demokrasi, özgürlükler, insan hakları rafa kaldırıldı. 16 Nisan referandumun yıldönümünde Pazartesi saat 12’de Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eylemi yapacağız. 81 ilde saat 12 de hep beraber oturma eylemi yapıyoruz ve herkesi bekliyoruz’’ dedi.  Daha sonra söz alan Milletvekili Niyazi Nefi Kara’da Cumhuriyet bir kadın devrimidir ve Cumhuriyetin kadınları devrimlerine ve geleceğine sahip çıkacaktır. El ele, omuz omuza iktidarı alacağız’’ diye konuştu. SENEM KÖR

 

Editör: TE Bilisim