Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası(Sağlık-Sen) Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, Türk Tabipler Birliği’nin(TTB) Afrin Harekatı ile ilgili yapmış olduğu basın açıklamasına tepki gösterdi. Kuluöztürk,’’ Cumhuriyet Savcılarımızı göreve çağırıyoruz “dedi.

Ülkemizin terör ve terör örgütleriyle mücadele sürecinde olduğunu belirten Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk,’’ Kendi sınır güvenliğini, vatandaşlarının mal ve can güvenliğini sağlamak için bu operasyonu başlatmıştır. Milletçe topyekun bu operasyonu destekliyor ve başarılı olmamız için dua ediyoruz. Sağlık çalışanları, ülkemizdeki terörle mücadelede gösterdikleri destansı görev aşklarını, yine göstermektedir. Cephede güvenlik güçlerimizin hemen arkasında yer alarak yaraları sarmaktadır. Gerçek manada yaşatmayı seçen hekim ve sağlık çalışanlarımız bunu, milletin evladının yanında olarak, yaraları sararak göstermektedir.  ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ diyerek terörle mücadelenin sonlandırılması çağrısında bulunan Türk Tabipler Birliği(TTB), terör örgütleri sınırımızda cirit atarken, ülkemizin yanı sıra vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine kast ederken, barışın nasıl sağlanacağını da açıklamalıdır’’ şeklinde konuştu

ŞİDDETLE KINIYORUZ!

Sağlık Sen olarak TTB’nin yaptığı açıklamayı şiddetle kınadıklarını ifade eden Kuluöztürk,’’ Terörle mücadelede, teröristlerin yaşam hakkını savunanların, teröristlerin saldırıları, güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı haince, kahpece katletmesi karşısında sessiz kalmaları ibret verici bir vesikadır. Milletimiz ve temsilcisi oldukları hekimlerimiz bu örgüte hak ettiği cevabı verecektir. Sağlık-Sen olarak söz konusu açıklamayı şiddetle kınıyor; terör ve terör örgütlerini destekleyici bu açıklamadan dolayı cumhuriyet savcılarımızı göreve çağırıyoruz. Söz konusu açıklamayı şiddetle kınıyoruz.”dedi.

BİR TEPKİ’DE ATO’DAN

Antalya Tabip Odası(ATO) Başkanı Adnan İş, de Türk Tabipler Birliği’nin açıklamasının altına ATO olarak imza atmadıklarını belirterek,’’ Türk Tabipler Birliği(TBB) Merkez Konseyi’nin açıklaması. Biz ATO olarak açıklamaya katılmıyoruz. Açıklamanın altına da imza atmayız. Kınıyoruz ve eleştiriyoruz. TTB birbirinden ayrı bağımsız bölümlerdir. Biz merkez konseye bağlı bir bölüm değiliz. Türkiye’de 65 tabip odası var. Bunların her biri farklı odalardır. Kendi başlarına yönetilirler. Bütçesi de ayrıdır. Bizim delegelerimizden oluşan kongrede büyük merkez konseyini seçer. Maalesef 1990’lı yılların başından beri etnik siyaset yapan bir grubun elinde merkez konseyi. Talihsiz açıklamalarda bulunuyor. Biz de rahatsız olduğumuz için Antalya’da farklı bir grup olarak seçime girdik. Onların görüşlerine katılmıyoruz’’dedi.

TTB’NİN AÇIKLAMASI

TTB’nin açıklaması şu şekilde:’’ "Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir. Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi’’ dendi. DENİZ TOPKAYA

Editör: TE Bilisim