Türkiye’nin en büyük yaygın eğitim kurumlarından biri olan Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) yılsonu sergisi ile büyüledi. Merkez ve ilçelerdeki kurs merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin el emeği ürünlerinin yer aldığı muhteşem sergide saç, makyaj ve kıyafet defilesi davetlileri hayran bıraktı.

Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarından (ASMEK) eğitim alan öğrenciler tarafından hazırlanan ürünlerin, özel tasarımların yer aldığı sergi Cam Piramit’te ziyaretçileriyle buluştu. Serginin açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ASMEK yılsonu sergisinin bir nevi mezuniyet töreni olduğuna dikkat çekerek, “ASMEK 2005 yılında kuruldu ve bugün dev bir eğitim kurumuna dönüşen büyük bir eserimiz oldu. Bu eserlerin bugün sergilendiği buluşmadayız. ASMEK, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bizim, Antalya’nın en önemli projelerimizden birisidir, adeta bir gurur abidemizdir” dedi.  

TÜM İLÇELERDE AÇACAĞIZ

2005 yılından bugüne 22 kurs merkezinde, 480 branşta 7 bin 870 kurs açıldığını belirten Başkan Türel sözlerini şöyle sürdürdü: “ ASMEK bünyesinde 2005’ten buyana 189 bin 542 kursiyere eğitim verilmiştir. Yani adeta bir il nüfusu büyüklüğünde kursiyer istifade etmiştir. 12 yılda 124 bini kadın, 65 bini erkek kardeşimize eğitim ve kurs hizmeti vermişiz. Bu sene ASMEK’lerde 22 kurs merkezinde, 208 branşta, 1034 kurs açılmıştır. Kurslarımıza 6 bin 799 erkek, 19 bin 114 kadın olmak üzere 25 bin 913 kişi kayıt olmuştur. Alanya, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, Aksu, Elmalı, Kemer, Demre ilçelerimize de götürdük. Hedefimiz kalan ilçelerimizde de ASMEK açmak.” (Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim