Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Zirai Don Felaketi İçin Acil Eylem Planı TBMM’de Reddedildi!

Zirai Don Felaketi İçin Acil Eylem Planı TBMM’de Reddedildi!

Doğu Akdeniz’de yaşanan zirai don felaketine karşı acil eylem planı oluşturulması için TBMM’ye sunulan öneri, oy çokluğuyla reddedildi. Çiftçiler büyük zarar görürken, gıda enflasyonunun daha da artacağı uyarısı yapıldı.

Doğu Akdeniz’de yaşanan zirai don felaketine karşı acil eylem planı oluşturulması için TBMM’ye sunulan öneri, oy çokluğuyla reddedildi. Çiftçiler büyük zarar görürken, gıda enflasyonunun daha da artacağı uyarısı yapıldı.

Zirai Don Felaketi İçin Acil Eylem Planı TBMM’de Reddedildi!

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, felaketin tarımsal üretime ağır darbe vurduğunu belirterek, “Eksi 10 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, tüm ürünleri yok etti, çiftçilerimiz zarar gördü. Tarımsal üretim başlamadan bitti” dedi.

???? Çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının en az 2 yıl ertelenmesi,
???? Don felaketinden zarar gören bölgelerin afet bölgesi ilan edilmesi,
???? Çiftçi zararlarının hızlı tespit edilip karşılanması ve faizsiz kredi verilmesi taleplerini dile getirdi.

"Gıda Enflasyonu Daha Da Fırlayacak!"
Yeni Yol Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, "Bu felaket sadece üreticiyi değil, ülke ekonomisini de vurdu. Afet bölgesi ilan edilmezse gıda fiyatları fırlayacak, vatandaş pazara bile gidemeyecek" uyarısında bulundu.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşcı, "Çiftçiyi yalnız bırakmanın bedeli hepimizin omuzlarına ağır yük olarak binecek. TARSİM sigortaları acilen ödenmeli, tarımsal borçlar ertelenmelidir" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise buğday üretimindeki düşüşe dikkat çekerek, "Türkiye her yıl 10 milyon ton buğday ithal ediyor. Çiftçi kazanamıyor, ekmek fiyatı 20 liraya gidiyor!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız