Tutuklanan Zeydan Karalar Görevden Uzaklaştırıldı

5 Temmuz 2025 Cumartesi günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 8 Temmuz Salı günü çıkarıldığı İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “İcbar Suretiyle İrtikap” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İçişleri Bakanlığı Kararını Duyurdu
Karalar'ın tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan KARALAR hakkında 'İcbar Suretiyle İrtikap' suçundan yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 08.07.2025 tarih ve 2025/856 sorgu numaralı kararı ile tutuklanması üzerine, Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştır.”
Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili de Uzaklaştırıldı
Öte yandan soruşturma kapsamında tutuklanan bir diğer isim olan Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin’in de İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.