Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Türkiye’deki internet Güney Kore’den hızlı mı? Bakan Uraloğlu iddia etmişti...

Türkiye’deki internet Güney Kore’den hızlı mı? Bakan Uraloğlu iddia etmişti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin internet hızıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bakan, bir medya kuruluşuna verdiği söyleşide, Türkiye’deki internet hızının Güney Kore’den daha hızlı olduğunu iddia etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin internet hızıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bakan, bir medya kuruluşuna verdiği söyleşide, Türkiye’deki internet hızının Güney Kore’den daha hızlı olduğunu iddia etti.

Türkiye’deki internet Güney Kore’den hızlı mı? Bakan Uraloğlu iddia etmişti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin internet hızıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bakan, bir medya kuruluşuna verdiği söyleşide, Türkiye’deki internet hızının Güney Kore’den daha hızlı olduğunu iddia etti. Uraloğlu, "4.5G’de neredeyiz, esasında 4.9G’ye geldik. Güney Kore’de 5G var ama Türkiye’deki 4.5G hızında değildi. Kesinlikle deneyimledim" ifadelerini kullandı.

Veriler Bakan Uraloğlu'nu Desteklemiyor

Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları kamuoyunda tartışma yaratırken, küresel internet hızı verileri farklı bir tablo ortaya koyuyor. İnternet hızlarını analiz eden Speedtest ve Cable gibi kuruluşların yayınladığı veriler, Güney Kore’nin Türkiye’ye kıyasla internet hızında açık ara önde olduğunu gösteriyor.

Speedtest Verileri (Kasım 2024):
Güney Kore
Mobil internet hızı: 148,34 Mbps (6. sırada)
Sabit genişbant internet hızı: 175,18 Mbps (29. sırada)
Türkiye
Mobil internet hızı: 49,76 Mbps (61. sırada)
Sabit genişbant internet hızı: 48 Mbps (102. sırada)
Cable Verileri (2024):
Güney Kore: 172,53 Mbps (11. sırada)
Türkiye: 32,89 Mbps (125. sırada)

İddialar Tepki Topladı

Bakan Uraloğlu’nun "Güney Kore’deki 5G, Türkiye’deki 4.5G kadar hızlı değil" şeklindeki açıklaması, uluslararası verilerle çeliştiği için eleştirilerin odağı haline geldi. Uzmanlar, iki ülke arasındaki internet altyapısında ciddi bir fark bulunduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin internet hızında hâlâ kat etmesi gereken çok yol olduğunu belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız