Sözcü ve Halk TV’ye Ekran Karartma! Dervişoğlu’ndan Ekran Cezalarına İsyan

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), Halk TV ve Sözcü TV’ye yönelik verdiği ekran karartma cezaları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Kararlara, siyaset dünyasından da tepkiler gelmeye devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kararlara sert ifadelerle karşı çıktı.
Dervişoğlu: "Korkunun Ecele Faydası Yok"
Dervişoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bunca olup bitenden sonra Sözcü ve Halk TV’nin ekranlarının karartılmasına doğrusu hiç şaşırmadım.
Zira korkaklar, tanımadıkları seslerden büyük endişe duyarlar.
Bu durum ya geçmişte yaşanmış travmatik bir deneyimden ya da yaradılıştan gelen hayatta kalabilmek içgüdüsünden kaynaklanır.
Unutulmaması gereken, korkunun ecele faydası olmadığıdır.”
Hangi Kanal, Hangi Cezayı Aldı?
Halk TV
RTÜK, 26 Haziran 2025 tarihinde Halk TV’ye “toplumu kin ve düşmanlığa tahrik” gerekçesiyle 10 günlük ekran karartma cezası verdi. Ceza, “Sinem Fıstıkoğlu ile Sansürsüz” programındaki ifadeler nedeniyle uygulandı.
Kanal, 8 Temmuz tarihinden itibaren 10 gün boyunca yayın yapamayacak.
Sözcü TV
Sözcü TV’ye ise “yayın ilkelerine aykırı haber dili” ve “tarafsızlık ilkesini ihlal” gerekçesiyle 5 günlük yayın durdurma ve idari para cezası verildi. Ceza kararının önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.