Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Özgür Özel’den Altaylı ve Karabay Çıkışı:“Terör Örgütü Mensubu Serbest, Gazeteci Tutuklu

Özgür Özel’den Altaylı ve Karabay Çıkışı:“Terör Örgütü Mensubu Serbest, Gazeteci Tutuklu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.

KAYNAK: Haber Merkezi
Özgür Özel’den Altaylı ve Karabay Çıkışı:“Terör Örgütü Mensubu Serbest, Gazeteci Tutuklu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası cezaevi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, son dönemde tartışma yaratan yargı kararlarına ve gazeteci Fatih Altaylı ile gazeteci Furkan Karabay’ın tutukluluk süreçlerine sert sözlerle tepki gösterdi.

“Fatih Altaylı’ya Yapılan Haksızlık İnanılmaz”

Konuşmasının başında tutuklu gazeteci Fatih Altaylı ile görüşmesini aktaran Özel, isnat edilen suçlamaların hukuki karşılığı bulunmadığını savundu. Altaylı’nın sözlerinin çarpıtıldığını belirten Özel, şöyle konuştu:

“Sayın Fatih Altaylı’yla görüştüm. Kendisine yapılan haksızlığa o da inanamıyor, ben de inanamıyorum. Bir ifadesinden alıntılar kırpılarak Cumhurbaşkanı’nı tehdit ve fiili saldırı gibi değerlendirilmiş. Ne tehdit var, ne saldırı niyeti, ne de bir örgüt bağlantısı…”

“Terör Örgütü Mensubu Serbest, Gazeteci Tutuklu”

Özel, yargı kararlarındaki çelişkilere dikkat çekerek Altaylı’nın durumunun geçmişteki çok daha ağır dosyalarla kıyaslandığında tutukluluğun hukuki gerekçesiz olduğunu savundu:

“Terör örgütü mensubu bir kişi, Cumhurbaşkanı’nı tehdit ettiği için ceza alıyor ve aynı gün tahliye oluyor. Buna karşılık Fatih Altaylı’nın ortada hiçbir somut tehdidi yok; ancak tutuklu. Bu, kabul edilebilir değil.”

“Karabay’da da Aynı Zihniyet: Ak Toroslar”

CHP lideri, gazeteci Furkan Karabay hakkında verilen tahliye kararına yapılan itiraza da tepki gösterdi. Özel, kararın ardından devreye giren itiraz mekanizmasını “Ak Toroslar zihniyeti” olarak nitelendirdi:

“Furkan’ın haksız cezaya rağmen tahliye edilmesi doğruydu. Üst mahkemeye gidene kadar içeride tutulması hukuka aykırı olur. Ama anında itiraz ettiler. ‘Bir de içeride kalsın’ anlayışı ülkeye zarar veriyor.”

“Düşman Hukukunun Daniskası”

Açıklamasının son bölümünde sözlerini daha da sertleştiren Özel, Altaylı’ya uygulanan tutukluluk halini “özel çalışma” ve “düşman hukuku” olarak tanımladı:

“Fatih Altaylı’ya yapılan, düşman hukukunun daniskasıdır. Verdiğiniz cezanın Yargıtay tarafından denetlenmesini bile beklemiyorsunuz. Açık cezaevi hakkı olabilecekken tutuklulukla bunu da engelliyorsunuz. Bu bir zulümdür. Fatih Bey üzerinde adeta laboratuvar çalışması yapıyorlar.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız