Dijital platform Netflix, Türkiye’nin en çok tartışılan kadın cinayetlerinden biri olan Münevver Karabulut dosyasını konu alan yeni bir true crime belgeseli hazırladı. “Bir Cinayetin Portresi: Münevver Dosyası” adıyla duyurulan yapımın ilk fragmanı yayımlandı.
İlk Fragman Yayınlandı
Netflix, dünya genelinde büyük ilgi gören suç belgeselleri kategorisine Türkiye’de büyük yankı uyandıran Münevver Karabulut cinayetini de dahil etti. Platform, belgeselin ilk tanıtım videosunu paylaşırken, resmi yayın tarihinin ise ilerleyen günlerde açıklanacağını duyurdu.
Türkiye’yi Sarsan Cinayet
17 yaşındaki Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülmüş; olay uzun süre ülke gündeminin ilk sıralarında yer almıştı.
Cinayetin ardından Garipoğlu 197 gün boyunca firari olarak arandıktan sonra teslim olmuş ve tutuklanmıştı. Yargılama sonucunda 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Garipoğlu, Silivri Cezaevi’nde yatıyordu. 10 Ekim 2014’te cezaevindeki hücresinde ölü bulunduğu açıklanmıştı.
Mezar Açılmış, Kimlik Doğrulanmıştı
Kasım 2024’te kamuoyunda süregelen tartışmalar üzerine Cem Garipoğlu’nun mezarı açılmış; yapılan inceleme sonucunda mezardaki kişinin Garipoğlu olduğu belirlenmiş ve dosya hakkında takipsizlik kararı verilmişti.