Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Naci Görür o ili işaret etti! '7 ve üzeri deprem üretebilir'

Naci Görür o ili işaret etti! '7 ve üzeri deprem üretebilir'

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Naci Görür, Manisa'da büyük bir depremin beklenen olduğunu açıkladı. Şehrin dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Görür, deprem riskine karşı önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Naci Görür, Manisa'da büyük bir depremin beklenen olduğunu açıkladı. Şehrin dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Görür, deprem riskine karşı önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Naci Görür o ili işaret etti! '7 ve üzeri deprem üretebilir'

Manisa'nın deprem riskine dikkat çeken İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa'daki fay hatlarının kentteki topografyaya uygun şekilde dağ kenarları, yamaçları ve ova içlerine doğru yayıldığını belirtti.

Görür, Manisa'nın horst ve graben arazi özelliklerine sahip olduğunu vurgulayarak, şehrin çöktüğü ve aktif fay hattının üzerine kurulduğu gerçeğine işaret etti. "Bu canlı faylar, 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip. Tektonik yapının içinde yaşıyorsunuz ve bu tektonik yapıda depremler mutlaka olur. Bugün olmazsa yarın olur, yarın olmazsa öbür gün olur. Dolaysıyla kalkıp bizim burada deprem olacak mı? Ne zaman olacak? Nasıl olacak? Bunları konuşmanın hiç anlamı yok. Bu bölge er geç depremle sınanacaktır."

Manisa'nın Depreme Hazırlıklı Olması Gerekiyor

Manisa'nın dirençli bir kent haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Görür, "Manisa'nın mülk sahipleri, yaşayan insanları, buranın sahipleri sizsiniz. Kendi iradenizi kullanın mülkünüze sahip çıkın. Siyasetle asla uğraşmayın. Ama kim gelirse gelsin, Manisa'mızı dirençli bir kent haline getirin. Manisa depreme dirençli hale getirilebilir mi? Elbette getirilebilir. Manisa depreme dirençli kent haline gelirse büyük bir depremden minimum etkilenir."

Deprem Önlemlerinin Önemi

Depremin yıkıcılığının azaltılabileceğini vurgulayan Görür, "Deprem dünyanın nabız atışlarıdır. Deprem olmazsa dünya ölür. Deprem dünyanın yaşadığını gösterir. Ama biz depremin kucağına oturur, gerekli önlemleri almazsak öldürür bizi. İş bu kadar açık. Dirençli bir Manisa için, dirençli kentler için bölgeyi çok iyi bilmeliyiz. Topografyasını bilmeliyiz, jeoloji ve zeminini bilmeliyiz."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız