Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Katılımcı demokrasi için ASSİM

Katılımcı demokrasi için ASSİM

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin ‘katılımcı demokrasi’ uygulamalarının yaygınlaşması için sivil toplum kuruluşlarına destekleri devam ediyor.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin ‘katılımcı demokrasi’ uygulamalarının yaygınlaşması için sivil toplum kuruluşlarına destekleri devam ediyor.

Katılımcı demokrasi için ASSİM

Muratpaşa Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, belediyenin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM) üzerinden gerçekleşen bu çalışmalarda son olarak Martı Gençlik Derneği (MAGEND) ve Çevre Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Derneği (ÇETADER) yer aldı. İki dernek işbirliğinde “Barış? Barış! Barış.” isimli etkinlik ASSİM’de yapıldı. Günde 5 saat devam eden eğitim iki gün sürdü. Eğitmenler Ceren Kalınbacak ve Yasin Bulat rehberliğinde tamamlanan programa 18-35 arasında üniversite öğrencisi 30 genç katıldı. ‘Barış ve Diyalog Kültürü’ temalı eğitimde diyalog kültürünün gelişmesi, gençlerin kişisel kapasitelerinin gelişimi amaçlanırken etkinlikte atölye çalışmaları, tartışmalar, forumlar, birey ve grup aktiviteleri, simülasyon, belgesel gösterimi gibi yöntemler kullanıldı. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız