Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Gündem | İstanbul’da Kayyumu Kabul Edecek Mahkeme Aranmış

İstanbul’da Kayyumu Kabul Edecek Mahkeme Aranmış

İstanbul 45’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nin CHP İstanbul İl Başkanlığı kayyum atama kararının ardından, aynı konuda daha önce yapılan bir başvurunun İstanbul 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildiği ortaya çıktı.

İstanbul 45’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nin CHP İstanbul İl Başkanlığı kayyum atama kararının ardından, aynı konuda daha önce yapılan bir başvurunun İstanbul 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildiği ortaya çıktı.

KAYNAK: Haber Merkezi
İstanbul’da Kayyumu Kabul Edecek Mahkeme Aranmış

İstanbul 45’nci Asliye Hukuk Mahkemesi Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı yönetiminin tedbiren görevden uzaklaştırma kararı almıştı ve CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanması kararı verilmişti.

CHP’nin 8 Ekim 2023’te gerçekleşen İstanbul İl Kongresi’nin iptali ve mevcut yönetimin tedbiren görevden alınması talebiyle Pendik delegeleri tarafından 14 Ağustos’ta yapılan başvuru, 2 Eylül’de 45’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nce kabul edilmişti. Mahkemenin bu kararı sonrası il yönetimi görevden el çektirilmiş, yerine beş kişilik Geçici Kurul atanmıştı. Ancak kongreye ilişkin ilk girişimin 8 Ağustos’ta Pendik delegelerinden Müslim Aytaç tarafından İstanbul 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yapıldığı ortaya çıktı.

4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi Reddetmiş

Yönetimin tedbiren görevden uzaklaştırılması istemini değerlendiren 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, 21 Ağustos’ta başvuruyu reddetti. Mahkeme kararında, esas hükmü doğrudan etkileyecek nitelikte bir ihtiyati tedbir kararı verilemeyeceği vurgulandı.

akdenizgercek-4-asliye-hukuk-mahkemesi-1.webp

Kayyum heyetinden Hasan Babacan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada görevi kabul etmediğini şöyle belirtmişti: "2 Eylül 2025 tarihinde İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararla, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na geçici bir yönetim atanmıştır. Söz konusu geçici heyet içerisinde ismim de yer almaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş, yıllarını bu partiye adamış biri olarak, partimizin bu süreci sağduyu, birlik ve beraberlik içerisinde atlatması gerektiğine inanıyorum. Bu doğrultuda, şahsıma tevdi edilen görevi kabul etmeme kararı aldığımı ve konuyla ilgili başka bir açıklamamın olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarım."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız