Tayfun Akyatan haberi / Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, oğlu Mustafa Gökhan Böcek ve iş insanı Fazlı Ateş’in tutuklu olarak yargılandığı davanın ikinci duruşması, emniyet teşkilatı içerisinde yaşanan ilginç bir evrak trafiği iddiasını gündeme taşıdı.
WhatsApp Üzerinden Gelen Tapu Çıktıları
Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamanın ikinci gününde tanık Süleyman Ş., tapu çıktısını bizzat kendisinin aldığını iddia ederek, "Konuyla ilgili emniyette verdiğim ifade doğrudur. Çıktıyı ben aldım. Levent İ. WhatsApp'tan bana belge gönderdi ve ben de çıkardım kendisine teslim ettim. Belge tapu kayıtlarından oluşuyordu. Bu işlemler yapılırken İl Emniyet Müdürü İlker Arslan'dı" dedi.
"Ekran Görüntülerinde Fazlı Ateş ile İlker Arslan'ın İmzalarının Bulunduğu Kısımlar Yoktu"
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Özel Kalem Büro Amiri olarak görev yaptığını belirten Levent İ., kendisine gelen ve çıktı alıp teslim ettiği evraklarda herhangi bir imza bulunmadığını ifade ederek şunları söyledi:
"Ben 2024 Eylül ayında, farklı bir birimde görevli iken Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Özel Kalem Büro Amiri olarak görevlendirildim. Daha önce Eski İl Emniyet Müdürü İlker Arslan ile hiç çalışmamıştım. Görevlendirme ile birlikte çalışmaya başladım. İfademe ek sunmuş olduğum 3 sayfa alt kısmında el yazısı bulunmayan ekran çıktılarını o dönem uhtesinde görev yaptığım İl Emniyet Müdürü İlker Arslan bana şahsi olarak kullanmış olduğu WhatsApp uygulaması aracılığıyla gönderdi. Arsa nitelikli taşınmazın, E-devlet'teki bilgilerinin olduğunu düşündüğüm ekran görüntüsünü tarafıma gönderdi, bu iki ekran görüntüsünün tek sayfada birleştirilerek ve alt kısmında da boşluk kalacak şekilde çıktısının alınmasını istedi. Ben de bana gelen ekran görüntülerini aynı gün Özel Kalem'de görevli personelim olan Süleyman Ş'ye çıktı alması için gönderdim. Bana gelen ve benim gönderdiğim ekran görüntülerinde el yazısı ile yazılmış olan ve Fazlı Ateş ile İlker Arslan'ın imzalarının bulunduğu kısımlar bulunmamaktaydı. Sadece ekran görüntülerinin yer aldığı tek sayfa dokümanı, personelim Süleyman Ş. çıktı alarak bana verdi. Ben de aynı gün İlker Arslan’a vermiştim. Devam eden süreçte bu doküman ile ilgili, İlker Arslan, benden bir işlem talebinde bulunmadı."
Davada savunmalar henüz alınmadı.
Ne Olmuştu?
Bir önceki Antalya Emniyet Müdürü İlker Arslan, 6 Eylül 2025 tarihinde önce görevden uzaklaştırıldı, ardından hakkında gözaltı kararı alındı. İddiaya göre, Fazıl A.'nın Arslan’a veya ailesine para transferi yaptığı, ayrıca Arslan’ın eşinin geçmişte Fazlı A.'ya ait şirkette SGK kaydının bulunduğu ve maaş adı altında ödeme aldığı belirtildi.
Arslan savcılıktaki ifadesinde, "Ankara ilinde 1000 metrekare büyüklüğünde adıma kayıtlı bir arsam vardır. Yine kendi adıma tescilli bir aracım vardır. Kızım D.H.A. adına, Döşemealtı ilçesinde inşaatı devam eden 1+1 daire bulunmaktadır. Bu dairenin parası, yaklaşık 3 ay önce 1,5 milyon TL peşin olacak şekilde Fazlı Ateş tarafından inşaatı yapan firmanın banka hesabına gönderilmiştir" şeklinde konuşmuştu.