Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Hain Saldırıda Hayatını Kaybetmişti… EMO’dan Hasan Balıkçı’ya Anma!

Hain Saldırıda Hayatını Kaybetmişti… EMO’dan Hasan Balıkçı’ya Anma!

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), kaçak elektrik kullanımına karşı mücadele ederken 18 Ekim 2002’de katledilen Hasan Balıkçı’yı ölümünün 23. yılında saygıyla andı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), kaçak elektrik kullanımına karşı mücadele ederken 18 Ekim 2002’de katledilen Hasan Balıkçı’yı ölümünün 23. yılında saygıyla andı.

KAYNAK: Buse Yeşil
Hain Saldırıda Hayatını Kaybetmişti… EMO’dan Hasan Balıkçı’ya Anma!

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), kaçak elektrik kullanımına karşı mücadele ederken 18 Ekim 2002’de katledilen Hasan Balıkçı’yı ölümünün 23. yılında saygıyla andı.

“Mücadelesi Yolumuzu Aydınlatıyor”

EMO tarafından yapılan açıklamada, “Kaçak elektrik kullanımını engellemeye çalışırken 41 yaşında hain bir saldırı ile katledilen EMO Üyesi Hasan Balıkçı’yı yokluğunun 23. yılında saygıyla ve özlemle anıyoruz. Dürüst ve onurlu kişiliğiyle haksızlıklara karşı yılmadan mücadele eden Hasan Balıkçı’nın anısı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor” denildi.

Kaçak Elektrikle Mücadelesi Nedeniyle Hedef Oldu

1961’de Adana’da doğan Hasan Balıkçı, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Türkiye Elektrik Kurumu’nda göreve başladı. 1993’te TEDAŞ Adana İl Müdürlüğü’ne atanan Balıkçı, özellikle sanayi işletmelerinde yaygın kaçak elektrik kullanımına karşı yürüttüğü denetimlerle tanındı.

Kaçak elektrik kullanımını tespit ettiği işletmelerin baskısı ve tehditleriyle karşı karşıya kalan Balıkçı, Adana’dan Şanlıurfa TEDAŞ Teknik İşler Şube Müdürlüğü’ne sürgün edildi.

2002’de Katledildi

Balıkçı, 18 Ekim 2002’de Şanlıurfa’da bir sanayi tesisinde yaptığı denetim sonrası silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Cinayeti işleyenler, ifadesinde Balıkçı’nın kaçak elektrik konusundaki mücadelesi nedeniyle hedef alındığını itiraf etti.

“Onur Ödülüyle Yaşatılıyor”

EMO, Balıkçı’nın adını yaşatmak için her iki yılda bir Hasan Balıkçı Onur Ödülü veriyor. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

  • “Hasan Balıkçı’ya düzenlenen saldırı, aynı zamanda enerji sektöründeki kamusal denetim mekanizmasına da yönelmişti. Balıkçı, mesleğini ‘sömürgenlerin değil emekçi halkın hizmeti’ olarak görüyordu. Onun yolsuzluklara, hırsızlıklara ve rantçı ilişkilere karşı verdiği mücadele unutulmayacak. Hasan Balıkçı onurumuzdur.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız