Akdeniz Gerçek | Gündem | Gazetecilere Bir Tutuklama Daha! İsmail Arı Cezaevine Gönderildi

Gazetecilere Bir Tutuklama Daha! İsmail Arı Cezaevine Gönderildi

BirGün muhabiri İsmail Arı, eski RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in şikâyeti üzerine yürütülen soruşturmada tutuklandı.

BirGün muhabiri İsmail Arı, eski RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in şikâyeti üzerine yürütülen soruşturmada tutuklandı.

Gazetecilere Bir Tutuklama Daha! İsmail Arı Cezaevine Gönderildi
KAYNAK: Doğa ARI

Basına yönelik baskılar, Halk TV’ye atanan kayyum ve tutuklanmaların ardından gazeteciler basın özgürlüğü kapsamında 24 Ekim’de sokağa çıkmaya hazırlanırken bir gazeteciye daha tutukluluk kararı verildi. BirGün muhabiri İsmail Arı, eski Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’in şikâyeti üzerine yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” ve “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamalarıyla gözaltına alınan Arı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesi ve hâkimlik sorgusu tamamlanan gazeteci hakkında tutuklama kararı verildi.

İSMAİL ARI DÜN GÖZALTINA ALINDI

BirGün muhabiri İsmail Arı, eski RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında dün Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne ifade vermeye çağrıldı. Arı, 15.30’da ifade işlemleri için emniyete gitti. Ancak burada kendisine gözaltı kararı tebliğ edildi ve gazeteci gözaltına alındı. Geceyi emniyette geçiren İsmail Arı, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesi saat 12.00’de başlayan Arı’nın işlemleri 13.00 sıralarında tamamlandı. Hâkimlik sorgusu ise saat 16.00’da başladı.

TUTUKLAMA TALEBİYLE HÂKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

Savcılık işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle hâkimliğe sevk edilen İsmail Arı hakkında karar verildi. Gazeteci, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlaması kapsamında tutuklandı. Tutuklama kararı, gazetecilere yönelik adli süreçler ve basın özgürlüğü tartışmalarının gündemde olduğu bir dönemde geldi.

İSMAİL ARI DAHA ÖNCE 75 GÜN CEZAEVİNDE KALMIŞTI

İsmail Arı, 21 Mart 2026’da eşinin ailesini ziyaret etmek üzere bulunduğu Tokat’ta, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla tutuklanan Arı, Sincan Cezaevi’nde 75 gün kalmıştı. Gazeteci, 5 Haziran 2026’da Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesinde ilk kez hâkim karşısına çıkmıştı. Savcının tutukluluğun devamını talep etmesine rağmen mahkeme, herhangi bir adli kontrol şartı uygulamadan Arı’nın tahliyesine karar vermişti.

GAZETECİLERE YÖNELİK TUTUKLAMALAR YENİDEN GÜNDEMDE

İsmail Arı’nın tutuklanması, Türkiye’de basın özgürlüğü ve gazetecilerin yargılanma süreçlerine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. Halk TV’ye kayyum atanması ve gazetecilere yönelik adli işlemlerin ardından, basın özgürlüğüne dikkat çekmek amacıyla 10 ilde eylem hazırlıkları yapıldığı belirtiliyor. Gazetecilerin mesleklerini özgürce yapabilmesi, kamuoyunun doğru bilgiye erişimi ve ifade özgürlüğünün korunması konuları yeniden tartışmaya açılırken, İsmail Arı hakkındaki soruşturma da yakından takip ediliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız