Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Ev kadınlarına emeklilik kapısı açılıyor

Ev kadınlarına emeklilik kapısı açılıyor

Ev kadınlarına sosyal güvence ve emeklilik imkanı sunacak düzenleme Meclis'e sunulacak. Devlet, ödenecek primlere destek verecek.

Ev kadınlarına sosyal güvence ve emeklilik imkanı sunacak düzenleme Meclis'e sunulacak. Devlet, ödenecek primlere destek verecek.

Ev kadınlarına emeklilik kapısı açılıyor

Ev kadınlarına yönelik yeni düzenleme ile sosyal güvence ve emeklilik imkanı sağlanacak. Meclis'e sunulması planlanan torba yasa teklifi, ev hanımlarının sosyal güvence eksikliğini giderecek önemli adımları içeriyor. Özellikle ev hanımları için öngörülen sigorta sistemi, kendine ait aktif bir sigorta ve sosyal güvence olmayan bireyleri kapsayacak şekilde tasarlanmıştır.

Haberin detaylarına göre, Aile ve Gençlik Bankası tarafından sunulan destek, ev hanımlarının sigorta primlerinin üçte birini karşılayacak. Bu destekle birlikte, mevcut asgari ücrete göre hesaplandığında aylık bin 430 liraya kadar varan bir destek sağlanacaktır.

Devletin prim ödemelerine üçte birlik katkısı, ev hanımlarının daha düşük prim ödeyerek daha erken emekli olmasını mümkün kılacaktır. Ayrıca, sosyal güvence kapsamında ev hanımları, sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecekler.

Bağ-Kur ve SSK primlerinin eşitlendiği durumda kısmi emeklilik şartı olan 5 bin 400 gün, düzenleme ile 4 bin 500 güne kadar çekilebilecek. İkinci aşamada, çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanları da geliştirilecek. Üçüncü aşamada, çalışan anneler için yıpranma düzenlemesi yapılacak. Son olarak, doğum borçlanması ile ilgili düzenlemeler de torba yasa içinde yer alacak.

Torba yasanın kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor, bu düzenlemelerle ev kadınlarına sağlanacak sosyal güvence ve emeklilik olanakları önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız