Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Erdoğan'dan Selahattin Demirtaş'a Özel İzin!

Erdoğan'dan Selahattin Demirtaş'a Özel İzin!

Edirne Cezaevi'nde tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel izniyle, eşi Başak Demirtaş’ın ameliyatı için İstanbul’a götürüldü.

Edirne Cezaevi'nde tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel izniyle, eşi Başak Demirtaş’ın ameliyatı için İstanbul’a götürüldü.

Erdoğan'dan Selahattin Demirtaş'a Özel İzin!

Edirne Cezaevi'nde tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş’ın sağlık durumu nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel izniyle 1 Mart Cuma günü İstanbul’a götürüldü. Demirtaş’ın geçici olarak İstanbul’a nakledilmesi, Adalet Bakanlığı’nın onayı ile gerçekleşti.

Serbestiyet’ten Yıldıray Oğur’un haberine göre, Demirtaş, ameliyat olan eşini hastanede ziyaret etti. Bu izin, insani gerekçelerle verilmiş olup, Erdoğan’ın bu yönde bir karar aldığı belirtiliyor.

Bahçeli’den Demirtaş’a Telefon

Aynı gün içerisinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Selahattin Demirtaş ile bir telefon görüşmesi yaptığı öne sürüldü. Bahçeli’nin, ameliyat olan Başak Demirtaş’a geçmiş olsun dileklerini ilettiği ve Demirtaş’a, yazısında Erdoğan, Bahçeli ve Abdullah Öcalan için sarf ettiği “Allah uzun ömür versin” ifadesi nedeniyle teşekkür ettiği belirtildi.

MHP’ye yakın kaynaklar, görüşmenin oldukça olumlu geçtiğini ve taraflar arasında bir jestleşme sürecinin yaşandığını ifade etti.

Tahliye Tartışmaları Yeniden Gündemde

Yıldıray Oğur’un değerlendirmesine göre, Erdoğan’ın bu insani talebe olumlu yanıt vermesi ve Bahçeli’nin jest niteliğindeki telefonu, ilerleyen süreçte Demirtaş’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları doğrultusunda tahliye edilmesine zemin hazırlayabilir.

Özel Jet İle Diyarbakır'a Götürülmüştü

Daha öncede Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, annesinin rahatsızlanıp hastaneye kaldırılması nedeniyle özel uçakla Diyarbakır’a götürülmüştü.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız