Ekrem İmamoğlu'ndan Çiftçiye Silivri'den Destek Mesajı!

Tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Silivri’den çiftçilere seslendi.
Ekrem İmamoğlu'ndan Çiftçiye Silivri'den Destek Mesajı!

Tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Silivri’den çiftçilere seslendi. Çiftçilerin artan borç yüküne dikkat çeken İmamoğlu, acil önlemler ve yeni bir borç yapılandırma düzenlemesi sözü verdi.

“Tarlaya Ekilmiyor, Köyler Boşalıyor!”

19 Mart 2025’ten bu yana tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Silivri Cezaevi'nden kamuoyuna seslenmeye devam ediyor.

İmamoğlu, son açıklamasında bu kez çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Sosyal medya hesabı “Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi” üzerinden yapılan paylaşımda, tarım sektöründeki krize ve köylerin giderek boşalmasına vurgu yaptı:

"Ne diyorlar? “Çiftçinin iflas etme, borç batağına batma gibi bir durumu yok, hamdolsun, tarım sektörümüz dimdik ayakta.”

Soralım bakalım çiftçilerimize, dimdik ayakta mıyız yoksa batmakta mıyız?

Çiftçiler bugün Türkiye’de borcu borçla döndürüyor, kâr etmek bir yana dursun, zarar etmezse şükrediyor.

Tarım sektörü de çiftçilerimiz de sahipsiz durumdadır.

Çiftçilerimiz, 1.2 trilyon lirayı aşan ağır bir borç yükünün altında yaşıyor.

Çiftçilerimiz tarlaya, seraya, ahıra attığı her adımda daha fazla borçlanıyor. Tarlayı borçla döndürmeye çalışan çiftçiler, öz sermaye koyamıyor, yatırım yapamıyor.

Milletimiz artık tarlaya ekmek istemiyor! Köylerimiz terk ediliyor, artık köylerde genç bulunmuyor!

Biz bu gidişe dur diyeceğiz!

Acil önlem adımlarıyla borç yükü altındaki çiftçilerimiz için önemli bir borç düzenlemesi yapacağız. Kredi sisteminin verimlilik temelli yeniden yapılandıracağız. Türkiye’nin tarımsal altyapısına yönelteceğimiz desteklerle üretimde teknolojik dönüşümü destekleyeceğiz. Tarımı hem tarlada hem envanterde güçlendireceğiz.

Çiftçiyi destekleyerek Türkiye’mizin gelecekteki gıda üretim kapasitesini ve gıda güvenliğini yapısal tehditlerden kurtaracağız. Üretimin maliyetini düşüreceğiz. Krediye ulaşımı kolaylaştıracağız. Çiftçimiz arkasında devletini hissedecek.

Köylerimizi yeniden cazip kılacak, çiftçiliği hevesle yapılacak bir iş haline getirecek ve Türkiye’yi rahatlatacak adımları atacağız.

Çiftçi kazanacak, Türkiye doyacak!"

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.