Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Diplomasını Yırtan Doruk Dürücü’ye Şafak Operasyonu

Diplomasını Yırtan Doruk Dürücü’ye Şafak Operasyonu

Boğaziçi Üniversitesi'nde geçtiğimiz günlerde düzenlenen mezuniyet töreninde dikkat çeken bir protesto yaşandı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde geçtiğimiz günlerde düzenlenen mezuniyet töreninde dikkat çeken bir protesto yaşandı.

Diplomasını Yırtan Doruk Dürücü’ye Şafak Operasyonu

Boğaziçi Üniversitesi'nde geçtiğimiz günlerde düzenlenen mezuniyet töreninde dikkat çeken bir protesto yaşandı. Sosyoloji bölümünden “yüksek onur” derecesiyle mezun olan Doruk Dörücü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması ve diplomasının iptal edilmesine tepki göstermek amacıyla törende aldığı diplomayı yırtarak gündeme geldi.

“Bu Diploma Hükümsüzdür” Sözleriyle Tepki Göstermişti

Törende yaptığı konuşmada rejimi eleştiren Dörücü, “Müstakbel cumhurbaşkanının diplomasını iptal eden, kafasına göre fakülte açan, kapatan, bölen bu istibdat rejiminin bana vermiş olduğu diploma hükümsüzdür” sözleriyle tepkisini dile getirmişti. Eylemi sosyal medyada geniş yankı uyandıran Dörücü, muhalif çevrelerden destek görmüştü.

Şafak Vakti Gözaltı

Avukat Mehmet Can Seyhan’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Doruk Dörücü, diplomasını yırtmak gerekçesiyle sabah erken saatlerde evine düzenlenen şafak operasyonuyla gözaltına alındı. Dürücü’nün, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Vatan Caddesi’ndeki yerleşkeye götürüldüğü öğrenildi.

Resmi Açıklama Henüz Yok

Henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Dürücü’nün neyle suçlandığı ve savcılığın nasıl bir işlem yürüteceği merak konusu oldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız