İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Manisa İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bir komisyonda yaşanan gelişmelere tepki gösterdi. Dervişoğlu, CHP’ye çağrıda bulunarak, partinin temsil edildiği komisyondan derhal çekilmesi gerektiğini söyledi.
Dervişoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi PKK'nın terör örgütü olmadığını Milli Güvenlik Kurulu açıklasın diyen Meclis Başkanının başkanlık yaptığı komisyondan derhal çekilmelidir” ifadelerini kullandı ve uyarısını Manisalı vatandaşlarla paylaştı.
Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a Atatürk İçin Kuran-ı Kerim Çağrısı!
"Milli Birliği Zayıflatabilecek..."
İYİ Parti lideri, komisyonda Türkiye’nin milli birliğini ve güvenliğini tehdit edebilecek konuların görüşüldüğünü belirtti. Dervişoğlu, Abdullah Öcalan ve PKK’yla ilgili yapılan tartışmalara dikkat çekerek, “Bu komisyonda Kürt meselesi değil, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğe kavuşturulması ve milli birliği zayıflatabilecek anayasal düzenlemeler konuşuluyor” dedi.
Dervişoğlu, komisyonda yer almama nedenlerini de açıklayarak, “Katılsaydık, yapılan yanlış uygulamaların ortağı olurduk. Bizim görevimiz Türkiye’nin milli birliğini korumak ve terör örgütlerinin meşrulaştırılmasına izin vermemektir” ifadelerini kullandı.

Komisyona ve Meclis Başkanı’na Tepki
İYİ Parti lideri, CHP ve komisyonda görev yapan Numan Kurtulmuş’a sert eleştiriler yöneltti. Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu komisyondan çekilmeyenler, Türkiye’nin siyasi tarihine komisyonculuk çetesi olarak geçecektir. Sesime kulak versinler.”
Dervişoğlu, Türkiye’nin birlik ve güvenliğinin öncelikli kılınması gerektiğini vurguladı.
CHP Ordu’da Meydana Sığmadı: Özgür Özel Planlanan Zammı Açıkladı!
Manisa'da Atatürk Vurgusu
Manisa Kongresi’nde konuşan Dervişoğlu, Türkiye’nin mevcut sistemden kaynaklı zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Siyasi partilerin ortak hareket ederek ülkeye hizmet etmesi gerektiğini vurguladı.
Dervişoğlu, ayrıca Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkmanın önemine değindi. Kongre katılımcılarına ve tüm siyasi partilere çağrı yaparak, ülkenin değerlerinin korunması gerektiğini ifade etti.
Dervişoğlu'ndan Birlik Vurgusu
Dervişoğlu, kongrelerde sadece rutin işlemlerin yapılmadığını, aynı zamanda siyasi birliğin ve dayanışmanın güçlendirildiğini söyledi. Manisa’nın İYİ Parti için önemli bir merkez olduğunu belirten lider, kongreden sonra kadroların bir ve birlikte hareket etmesinin gerekliliğine dikkat çekti.
Dervişoğlu, sözlerini “Türkiye’nin aşılması gereken birçok sorunu var ve mücadele mutlaka zaferle sonuçlanmalıdır” diyerek tamamladı.
Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a Atatürk İçin Kuran-ı Kerim Çağrısı!