Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
33°
Akdeniz Gerçek | Gündem | CHP'de 3 İl Başkanı Görevden Alındı! Özgür Çelik Disipline Sevk Edildi

CHP'de 3 İl Başkanı Görevden Alındı! Özgür Çelik Disipline Sevk Edildi

CHP’de Butlan Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin aldığı kararlar parti içinde yeni bir krizin fitilini ateşledi. Üç il başkanı görevden alınırken, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik dahil altı isim disipline sevk edildi.

CHP’de Butlan Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin aldığı kararlar parti içinde yeni bir krizin fitilini ateşledi. Üç il başkanı görevden alınırken, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik dahil altı isim disipline sevk edildi.

KAYNAK: Haber Merkezi
CHP'de 3 İl Başkanı Görevden Alındı! Özgür Çelik Disipline Sevk Edildi

Cuhmuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 'mutlak butlan' kararıyla genel başkanlığa getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetiminin aldığı kararla yeni bir gelişme yaşandı. CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'in, Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş'ın ve Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya'nın tedbirli olarak disipline sevk edildiğini ve görevden alındığını açıkladı.

Özgür Çelik de disipline sevk edildi

Müslim Sarı tarafından yapılan açıklamada, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in yanı sıra eski Mardin İl Başkanı Mehmet Kılıçaslan'ın ve eski Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar’ın da tedbirli olarak disipline sevk edildiği duyuruldu.

Açıklama sonrası CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten açıklama geldi. Çelik, “Ankara’dan İstanbul’a dönüş yolundayım, İl Başkanlığımıza geçiyorum. Haksızlığa boyun eğmemizi kimse beklemesin. İstanbul’un iradesini sonuna kadar savunacağız. Örgütümüzü ve partimizi savunacağız. Halkımız için, ülkemiz için, Cumhuriyet için, Görevimizin başındayız” dedi.

9 milletvekili hakkında da ihraç süreci başlatılmıştı

CHP’de daha önce de 9 milletvekili hakkında "kesin ihraç" talebiyle disiplin süreci başlatılmıştı. Sürecin ardından Yargıtay tarafından söz konusu isimlerin parti üyeliklerinin silindiği belirtilmişti. Bu gelişmeyle birlikte CHP'nin milletvekili sayısının 138’den 129’a düştüğü ifade edildi.

İhraç süreci dikkat çekmişti

Partiden ihraç talebiyle disipline sevk edilen milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Burhanettin Bulut, Ensar Aytekin, Gökhan Günaydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Özgür Karabat, Turan Taşkın Özer, Umut Akdoğan ve Veli Ağbaba idi. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız