Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | CHP Lideri Özgür Özel’e Yeni Fezleke: Meclis’e Sunuldu

CHP Lideri Özgür Özel’e Yeni Fezleke: Meclis’e Sunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle yeni bir fezleke hazırlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle yeni bir fezleke hazırlandı.

CHP Lideri Özgür Özel’e Yeni Fezleke: Meclis’e Sunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle yeni bir fezleke hazırlandı. Fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunularak Karma Komisyon’a havale edildi.

Erdoğan'a Yönelik Sözleri Gündem Yaratmıştı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “AKP birinci parti” açıklamasına yanıt vermişti. Özel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Madem birinci partisin, gel. Allah’ın korkağı. Allah’ın korkağı, sen birinci parti olsan parende atarak sandığa gidersin.”

Bu açıklamaların ardından, Özgür Özel’in sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandırmış, özellikle iktidar kanadından sert tepkiler gelmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma Başlattı

Özel’in sözlerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri hakkında resen soruşturma başlattı. Soruşturmanın, "Suç işlemeye tahrik", "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit" suçlamaları kapsamında yürütüldüğü açıklandı.

Fezleke Meclis'e Sunuldu, Komisyona Havale Edildi

Soruşturma kapsamında hazırlanan yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu. Fezleke, Cumhurbaşkanlığı tezkeresi olarak Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon’a havale edildi.

Üç Milletvekili Hakkında Fezleke Hazırlandı

Sadece Özgür Özel değil, aynı zamanda diğer muhalefet partilerinden bazı milletvekilleri hakkında da benzer süreçler başlatıldı. CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer ve İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez hakkında da dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız