CHP Lideri Özgür Özel’e Yeni Fezleke: Meclis’e Sunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle yeni bir fezleke hazırlandı. Fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunularak Karma Komisyon’a havale edildi.
Erdoğan'a Yönelik Sözleri Gündem Yaratmıştı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “AKP birinci parti” açıklamasına yanıt vermişti. Özel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:
“Madem birinci partisin, gel. Allah’ın korkağı. Allah’ın korkağı, sen birinci parti olsan parende atarak sandığa gidersin.”
Bu açıklamaların ardından, Özgür Özel’in sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandırmış, özellikle iktidar kanadından sert tepkiler gelmişti.
Muhittin Böcek’in Tutuklanmasına Tepki: Özgür Özel Konuştu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma Başlattı
Özel’in sözlerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri hakkında resen soruşturma başlattı. Soruşturmanın, "Suç işlemeye tahrik", "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit" suçlamaları kapsamında yürütüldüğü açıklandı.
Fezleke Meclis'e Sunuldu, Komisyona Havale Edildi
Soruşturma kapsamında hazırlanan yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu. Fezleke, Cumhurbaşkanlığı tezkeresi olarak Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon’a havale edildi.
Üç Milletvekili Hakkında Fezleke Hazırlandı
Sadece Özgür Özel değil, aynı zamanda diğer muhalefet partilerinden bazı milletvekilleri hakkında da benzer süreçler başlatıldı. CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer ve İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez hakkında da dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.