Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Antalya'da 5'incisi açılmıştı! İzmir'deki saldırıya uğradı

Antalya'da 5'incisi açılmıştı! İzmir'deki saldırıya uğradı

Antalya dahil bir çok ilde hizmet veren Kent Lokantaları vatandaşın yüzünü güldürüyor. İzmir'de bulunan vatandaş dostu Kent Lokantası s*ldırıya uğradı.

Antalya dahil bir çok ilde hizmet veren Kent Lokantaları vatandaşın yüzünü güldürüyor. İzmir'de bulunan vatandaş dostu Kent Lokantası s*ldırıya uğradı.

Antalya'da 5'incisi açılmıştı! İzmir'deki saldırıya uğradı

İzmir Menderes’te yurttaşlara uygun fiyatla yemek hizmeti sunan Kent Lokantası, gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Olay sonrası zarar gören alana ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

Halk Lokantaları Yurt Genelinde Yayılıyor

Türkiye genelinde yurttaşlara uygun fiyatlı yemek sunmak amacıyla başlatılan “Halk Lokantası” uygulamaları birçok ilde hayata geçirilmeye başlandı. Antalya’da da düşük gelirli vatandaşların yararlanabildiği lokantalar açılırken, İzmir de bu iller arasında yer aldı. Ancak İzmir’in Menderes ilçesinde belediye tarafından hizmete açılan Kent Lokantası, gece saatlerinde çirkin bir saldırının hedefi oldu.

Kent Lokantası Gece Saatlerinde Tahrip Edildi

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in seçim vaatlerinden biri olan ve göreve geldikten sonra halkın kullanımına açılan Kent Lokantası, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda, lokantanın camları, kapıları, pencereleri, sandalyeleri, tavan döşemeleri ve çeşitli bölümleri zarar gördü. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, emniyet güçlerinin hızlı müdahalesiyle yakalandı. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

“Halkın Sofrasına Yönelik Bir Saldırıdır”

Saldırı sonrası açıklama yapan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek şunları söyledi:

“Bin bir emekle halkın yararı için hayata geçirdiğimiz projenin bu şekilde saldırıya uğraması bizleri hem üzdü hem de kızdırdı. Tamamen bu ekonomik şartlarda vatandaşlarımıza nefes aldırmak için başlattığımız hizmetin ancak bir halk düşmanı tarafından sekteye uğratılmak isteneceğine inanıyoruz. Bu saldırı, halkın sofrasını, dayanışmayı ve kamu vicdanını hedef almıştır.”

“Kent Lokantası Sosyal Belediyeciliğin Somut Karşılığıdır”

Başkan Çiçek, Kent Lokantası’nın yalnızca ucuz yemek hizmeti değil, aynı zamanda sosyal belediyecilik anlayışının sahaya yansıyan örneği olduğunu vurguladı. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kent Lokantamız, yalnızca uygun fiyatlı yemek sunan bir yer değil; adaletli, eşitlikçi ve sosyal belediyeciliğin ortaya koyduğu bir hizmet anlayışının somut karşılığıdır. Bu projeye yönelen her saldırı, halkın hakkına, çalışan tüm emekçilerin alın terine yönelmiştir. Şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Hiç kimse halkın hakkına bu şekilde saldıramaz, kamu malına zarar veremez. Bu kasıtlı provokasyon asla cezasız kalamaz.”

“Hiçbir Saldırı Bizi Hizmetten Alıkoyamaz”

Açıklamasının sonunda kararlılık mesajı veren Başkan İlkay Çiçek, hizmet yolculuklarını kimsenin sekteye uğratamayacağını ifade etti:

“Bu art niyetli davranışı şiddetle kınıyorum. Bilinmelidir ki hiçbir saldırı bizi halka hizmetten alıkoyamayacak. Biz vatandaşlarımızın refahı ve Menderes’in gelişimi için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Hiç kimse bu hizmet yolculuğunu sekteye uğratamayacak. Saldırının gerçekleşmesi ile birlikte olaya hızlıca müdahale eden emniyet güçlerimize teşekkür ederim.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız