Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'ten ihracı istenen teğmenlere destek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'ten ihracı istenen teğmenlere destek

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenlerin ihraç talebine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten sert tepki geldi.

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenlerin ihraç talebine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten sert tepki geldi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'ten ihracı istenen teğmenlere destek

Kara Harp Okulu’nun 30 Ağustos'ta düzenlenen mezuniyet töreninde, teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları ve protokolün törenin ardından ayrılmasının ardından kılıçlarını çekerek geleneksel yemini okumaları büyük tartışma yarattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törenle ilgili yaptığı açıklamada, “Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmaların hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek” demişti.

Tartışmaların ardından, TSK içindeki iki teğmen hakkında soruşturma başlatıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Teğmen Ebru Eroğlu ve Teğmen İzzet Talip Akarsu’nun, “TSK’dan ayırma cezası verilmesi” amacıyla Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine dair tebligat yapıldığını duyurdu. Süreçle ilgili olarak disiplin cezası verilmesi için gerekli adımlar atılacak.

Konu ile ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

İşte o paylaşım: 

"Genç teğmenlerimizin ihraç edilme talebi, vicdanları sızlatan ve adalet duygusunu zedeleyen bir durumdur. Hiçbir suça karışmamış, başarılarıyla öne çıkan bu değerli Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının maruz kaldığı haksızlık kabul edilemez. Cumhuriyetimizin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine bağlı olan bu gençlerin yanında olmak, hepimiz için bir sorumluluktur ve her zaman yanlarında olacağız."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız