Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Akşener: Takibini yapmazsam şerefsizim

Akşener: Takibini yapmazsam şerefsizim

Türkiye’nin gündeminini sarsan çocuk istismarına ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açıklama yaptı. ‘İstanbul Sözleşmesi bunu önleyen hukuki bir altyapıydı’ diyen Akşener “Bunun takibini yapmazsam şerefsizim, namerdim, ahlaksızım.

Türkiye’nin gündeminini sarsan çocuk istismarına ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açıklama yaptı. ‘İstanbul Sözleşmesi bunu önleyen hukuki bir altyapıydı’ diyen Akşener “Bunun takibini yapmazsam şerefsizim, namerdim, ahlaksızım.

Akşener: Takibini yapmazsam şerefsizim

Akşener açıklamanın devamında şunları söyledi:

“Bunun takibini yapmazsam şerefsizim, namerdim, ahlaksızım. Bunu bizzat yapacağım. Biz, bu davaya parti olarak aynı zamanda müdahil oluyoruz şimdi. Bahadır Erdem, partimiz adına katılacak.

Her şeyini takip edeceğiz. 6 yaşında bir çocuğu, ben Öğretmen Okulu'nda okurken ilkokula veremezdiniz. Okul öncesi eğitimdi. Siz evlendiriyorsunuz. Utanmadan o, çocukla karı-koca ilişkisi kurabiliyor. Bunu benim anlamam, havsalamın alması mümkün değil. Anne, baba, eş diyemeyeceğim o adam, cemaat midir, tarikat mıdır, vakıf mıdır, dernek midir ne ise her biri mutlaka takip edilmeli. İfade mi alınacak, ne yapılacaksa ince bir işçilikle takip edilmelidir ki caydırıcılığı olsun.

Bunun dini manada da konuşulmasını hiç doğru bulmuyorum. Bizim dinimizde de böyle bir durum yok. Ama çok uzun zamandır dini temsil eden bir güruh var bu ülkede, dinin her şeyini bildiğini iddia eden. Sayın Erdoğan, utan. Bu sapıklığın mutlaka cezası verilmelidir. Hukuk içinde öyle verilmelidir ki bir daha buna cesaret edilememelidir.

Çeşitli yerlerdeki çocuklara uzanan eller kırılmalıdır. Şimdi anlıyorum ki ben, İstanbul Sözleşmesi bunları engelleyen hukuki bir altyapıydı. Bu güruhların, bu zihniyetteki insanların talebiyle Sayın Erdoğan, siz İstanbul Sözleşmesi'nden çıktınız. Biz gelir gelmez ilk imza, İstanbul Sözleşmesi'ne imza atmak olacak.”

HABER MERKEZİ

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız